"Facebook" lietotājiem sniedzis "lielāku brīvību" pār savu ziņu plūsmu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: rafapress/Shutterstock

"Facebook" skaidro, ka ievieš jaunas funkcijas, lai sniegtu lietotājiem lielāku kontroli pār to, kas parādās viņu ziņu plūsmā, vēsta britu raidsabiedrība BBC. 

Pēdējos gados sociālais tīkls ir daudz pārbaudīts, lai noskaidrotu, kā algoritms "reklamē" ievietoto saturu.

Patlaban tiek testēts, kā cilvēki izmantos iespēju kontrolēt saturu un pielāgot ziņu plūsmu. Tas ietver, piemēram, draugu un ģimenes ziņu skaita palielināšanu vai grupu un lapu ziņu skaita samazināšanu.

Uzlabojumi "vieglāk pieejamas" padarīs jau esošās iespējas, piemēram, izlases un atlikšanas funkciju.

"Mēs sāksim testēšanu valstīs visā pasaulē nelielai daļai cilvēku, pakāpeniski izvēršot to tuvāko nedēļu laikā,"

teikts "Facebook" savā paziņojumā.

"Šī ir daļa no mūsu pastāvīgā darba, lai sniegtu cilvēkiem lielāku kontroli pār ziņu plūsmu, lai viņi vairāk redzētu to, ko viņi vēlas, un mazāk to, ko viņi nevēlas."

Tas notiek, jo "Facebook" un tā jaunizveidotais mātes uzņēmums "Meta" ir pakļauts politiskam spiedienam, lai ļautu lietotājiem izvairīties no tā ranžēšanas metodēm.

Jau vēstīts, ka bijusī uzņēmuma "Facebook" datu zinātniece Frensisa Haugena nākusi klajā ar nosodījumu "Facebook" plašā jautājumu lokā, pārmetumus pamatojot ar iekšējās izpētes dokumentiem, ko viņa nokopēja, pirms pamest darbu "Facebook" pilsoniskās integritātes nodaļā.

Haugena arī iesniegusi sūdzības federālajām varasiestādēm, kurās apgalvo, ka paša "Facebook" izpēte liecina, ka tas vairo naidu, melīgu informāciju un politiskos nemierus, bet uzņēmums slēpj, ka to zinātu.

Viņa uzstāja, ka "Facebook" daudzkārt "demonstrējis, ka tas izvēlas peļņu drošības vietā".

Senatori izvērtē to, kā "Facebook" izmanto pašu pētnieku liecības par "Instagram", kas norāda uz potenciālu kaitējumu gados jaunākiem lietotājiem, īpaši meitenēm, vienlaikus publiski mazinot negatīvo seku nopietnību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu