Aptauja: Apmēram 74% Latvijas iedzīvotāju uzticas Covid-19 vakcīnu drošumam (16)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: REHAN KHAN/EPA

Apmēram 74% Latvijas iedzīvotāju uzticas Covid-19 vakcīnu drošumam, un tas ir par 16 procentpunktiem vairāk nekā šī gada vasarā, liecina "Benu aptiekas" veiktā aptauja.

"Tamro Latvija" mārketinga un komunikācijas nodaļas vadītāja Agnija Greiziņa aģentūru LETA informēja, ka novembrī veiktā aptauja norāda, ka 40% Latvijas iedzīvotāju pilnībā uzticas Covid-19 vakcīnu drošībai, bet 34% - drīzāk uzticas. Tikmēr 20% joprojām sliecas neuzticēties Covid-19 vakcīnu drošumam, bet vēl 6% konkrētu viedokli sniegt nevarēja.

Novembrī uzticība Covid-19 vakcīnu drošumam kopumā ir pieaugusi gan latviešu, gan krievvalodīgo vidū, tomēr starp abām grupām joprojām saglabājas diezgan ievērojamas atšķirības.

Latviešu vidū Covid-19 vakcīnām uzticas 76% respondentu, kamēr krievvalodīgo vidū šis rādītājs ir 56%, turklāt redzams, ka to cilvēku īpatsvars, kuri Covid-19 vakcīnu drošumam uzticas pilnībā, krievvalodīgo vidū ir par 16 procentpunktiem mazāks nekā latviešu vidū.

Analizējot datus pēc aptaujāto dzimuma, secināms, ka sievietes kopumā nedaudz vairāk sliecas uzticēties Covid-19 vakcīnu drošumam, bet vīrieši biežāk norādījuši galējas atbildes - ka pilnībā uzticas vai pilnībā neuzticas minētajām vakcīnām. Kopumā Covid-19 vakcīnu drošumam šobrīd uzticas 74% sieviešu un 73% vīriešu, kamēr neuzticas - attiecīgi 18% sieviešu un 22% vīriešu.

Aptauja veikta sadarbībā ar interneta pētījumu kompāniju "Gemius", aptaujājot 3109 respondentus.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu