Nīderlandē turpinās protesti pret Covid-19 dēļ noteiktajiem ierobežojumiem (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Nīderlandē sestdien jau otro dienu pēc kārtas turpinājās vardarbīgi protesti pret Covid-19 pandēmijas dēļ noteiktajiem ierobežojumiem.

Hāgā pēc tumsas iestāšanās demonstranti apmētāja policistus ar akmeņiem un petardēm, savukārt policisti izmantoja ūdensmetējus, lai kādā krustojumā apdzēstu degošu velosipēdu kaudzi. Sadursmēs ievainoti pieci policisti un aizturēti septiņi protestētāji, paziņoja policija.

Nekārtības notikā arī Urkā, Akmārā un vairākās citās pilsētās.

Jau ziņots, ka piektdienas vakarā Roterdamā ierobežojumu pretinieku sarīkotajās nekārtībās tika ievainoti vairāki cilvēki un vairāk nekā 50 aizturēti, kad vardarbīgie protestētāji apmētāja policistus ar akmeņiem, spridzināja petardes un aizdedzināja policijas automašīnas, bet policija izmantoja ūdensmetējus un pašaizsardzības nolūkā lietoja šaujamieročus.

13.novembrī Nīderlandē saslimstības ar Covid-19 pieauguma dēļ uz trim nedēļām stājās spēkā ierobežojumi, kuru laikā bāriem, restorāniem un par nebūtiskām uzskatītu preču tirdzniecības vietām atļauts strādāt tikai līdz plkst.19. Cilvēkiem atkal ieteikts strādāt attālināti.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu