Influencere Sudrabkaija radio ēterā paziņo, ka zāļojusi savu draugu. Internets viņu "apēd bez sāls" (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Asas diskusijas sociālajos tīklos raisījis influenceres Emīlijas Samas jeb Sudrabkaijas stāsts, kurā viņa atklāj, ka savulaik pilinājusi caurejas zāles sava bijušā puiša kafijā. 

Viesojoties Latvijas Radio 5 - Pieci.lv raidījuma "Rīta radio" rubrikā "Saskarsmes problēmas", influencere Emīlija Sama raidījuma vadītājiem influencerei Lotai Ulmanei un dīdžejam Artim Volfam atklāja kādu stāstu, kas interneta vidē raisīja spraigas diskusijas. 

"Ļoti interesants stāsts par to, ka man bija apmēram 19 gadu, es biju attiecībās ar vienu čali, un es zināju, ka viņš mani krāpj. Es zināju, ka viņš to dara, bet es izlēmu neko neteikt. Man bija tāds - es būšu naiva zuze. Dzīvoju ar viņu kopā, mēs dzīvojām centrā, Krišjāņa Valdemāra ielā, trīsistabu dzīvoklī.

Man bija izdevīgi tur dzīvot. Bet es negribēju, lai tas ir tik viegli viņam, es gribēju, lai viņam ir nedaudz sāpīgi, tāpēc katru rītu pirms viņš gāja uz medicīnas fakultāti, viņš bija mediķis, tas visu situāciju padara vēl stulbāku - kā mediķis nevarēja aizdomāties tālāk? Es nopirku caurejas zāļu pilienus.

Kā kārtīga draudzene viņam teicu: "Mīļumiņ, es uztaisīju tev brokastis, rekur kafijas tasīte pie gultas." Es viņam iejaucu caurejas zāles kafijā.

Viņš gāja un pirka zāles, lai viņam nebūtu tā caureja. Kamēr viņš gulēja, es vilku ārā tās zāles no somiņas. Viņš no rīta vienmēr kavēja un prasīja: "Man ir tās zāles somiņā?". Es teicu, ka laikam jau ir, ja tu pagājušā naktī ieliki somā. Ņemot vērā, ka viņš bija vismaz deviņus gadus vecāks par mani, viņš nebija spožākā spuldzīte," stāstīja Emīlija. 

Pieci.lv publicētais video vietnē "TikTok":

@piecilv

Ciemos @Sudrabakaija

♬ original sound - pieci lv

Vietnes "Twitter" lietotāji steidza izteikt savu sašutumu par influenceres rīcību un norādīja, ka tā ir krimināli sodāma. Daudzi arī bija neizpratnē, kāpēc raidījuma vadītāji pozitīvi reaģējuši uz šo stāstu.

Pati Emīlija sava "Instagram" konta īsajā stāstiņā publicēja viedokli par to, ka tie, kuri vietnē "Twitter" šķietami apsmej influencerus, paši arī, viņasprāt, skaitās influenceri: "Jūs sakāt mēslu par mums. Sakāt, ka mēs esam neoriģināli un dumji. Tad nu surprise surprise (pārsteigums, pārsteigums - lat.), jūs esat tas pats, kas mēs. Sakot tādas lietas par mums - jūs to sakāt par sevi arī."

Pieci.lv vietnē "Tik Tok" pie publiskotā video ievietojuši savu komentāru: "Mēs, Pieci.lv, aicinām izteikt savu viedokli un atbalstām diskusijas, bet nekādā gadījumā nepieļaujam komentēšanu, kas pārkāpj cieņpilnu attieksmi."

Portāls "Apollo.lv" atgādina, ka civillikuma trešās nodaļas pirmajā apakšnodaļā rakstīts, ka "katrs tiesību aizskārums, tas ir, katra pati par sevi neatļauta darbība, kuras rezultātā nodarīts kaitējums (arī morālais kaitējums), dod tiesību cietušajam prasīt apmierinājumu no aizskārēja, ciktāl viņu par šo darbību var vainot".

"Ja šā panta otrajā daļā minētā neatļautā darbība izpaudusies kā noziedzīgs nodarījums pret personas dzīvību, veselību, tikumību, dzimumneaizskaramību, brīvību, godu, cieņu vai pret ģimeni, vai nepilngadīgo, pieņemams, ka cietušajam šādas darbības rezultātā ir nodarīts morālais kaitējums. (..)" rakstīts civiltiesību normu apkopojumā.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu