"Man tika laupīta iespēja sajust viņas spērienus." Ārstu kļūdas dēļ divas sievietes Kalifornijā iznēsā un audzina viena otras mazuli (1)

Foto: Auribe/Shutterstock
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Divas jaunās māmiņas Kalifornijā dzemdējušas viena otras mazuli pēc misēkļa, kas radies mākslīgās apaugļošanas klīnikā. Abi pāri pavadīja vairākus mēnešus, audzinot bērnus, kas nebija viņu pašu, vēsta portāls "The Guardian".

Dafne Kardinala sacīja, ka viņai un viņas vīram Aleksandram radušās tūlītējas aizdomas par to, ka meitene, kuru viņa dzemdēja 2019. gada beigās, nav viņu pašu, jo bērna ādas krāsa bijusi tumšāka.

Viņi apspieda savas šaubas, jo iemīlēja bērnu un uzticējās saviem ārstiem, kas bija atbildīgi par apaugļošanas procesa korektu norisi.

Tomēr pēc dažiem mēnešiem atkājies, ka sieviete zem sirds iznēsājusi cita pāra mazuli, kura mamma, savukārt, iznēsāja viņas bērniņu.

Dafne pauž, ka šie jaunumi izraisījuši ilgstošu traumu.

"Mani pārņēma baiļu, nodevības, dusmu un sirdssāpju sajūtas," viņa sacīja preses konferencē, kurā ar savu vīru paziņoja par tiesas prāvu.

"Man tika laupīta iespēja iznēsāt savu bērnu. Man nekad nav bijusi iespēja veidot un stiprināt saikni ar viņu grūtniecības laikā, sajust viņas spērienu."

Dafnes sūdzībā Losandželosā bāzētais Kalifornijas reproduktīvās veselības centrs (CCRH) un tā īpašnieks Dr. Elirans Mūrs tiek apsūdzēti medicīniskos pārkāpumos, līguma pārkāpšanā, nolaidībā un krāpšanā.

Centra biroja administratore Ivonna Tellesa pirmdien atteicās sniegt komentārus, savukārt ar Mūru neesot bijis iespējams sazināties. 

Otrs pāris, kas iesaistīti šajā lietā, vēlas palikt anonīmi, taču arī tuvākajās dienās plānojot sākt līdzīgu tiesvedību, sacīja advokāts Ādams Volfs, kurš pārstāv visus četrus vecākus.

Prasībā tiek apgalvots, ka CCRH kļūdaini implantēja otra pāra embriju Dafnē, tāpēc viņas embrijs, kas iegūts no Dafnes olšūnas un Aleksandra spermas, tika ievadīts otrā sievietē.

Abas meitenītes piedzima ar nedēļas starpību 2019. gada septembrī.

Pāri gandrīz trīs mēnešus netīši audzināja nepareizo bērnu, pirms DNS testi apstiprināja Dafnes un viņas vīra aizdomas.

"Kardinalu ģimene, tostarp viņu mazā meita, iemīlēja šo bērnu un baidījās, ka viņu viņiem atņems," teikts sūdzībā. "Visu šo laiku Aleksandrs un Dafne nezināja sava embrija likteni, atrašanās vietu. Viņi baidījās, ka cita sieviete ir stāvoklī ar viņu bērnu un nu viņu mazulis būs kaut kur plašajā pasaulē bez saviem vecākiem."

Mazuļi tika samainīti 2020. gada janvārī.

Dafne atklāja, ka paziņot par ārstu pieļauto kļūdu un to, ka mazā māsa nemaz nav viņas māsiņa, pāra septiņus gadus vecajai meitai "bija visgrūtākā lieta dzīvē". "Iespējams, tieši viņas dēļ mana sirds lūst visvairāk," viņa teica.

Kopš viss atklājās un mazuļi atgriezās savās bioloģiskajās ģimenēs, visi četri vecāki cenšas palikt viens otra dzīvē un "veidot lielāku ģimeni", sacīja Dafne.

"Viņi mūsu meitu bija iemīlējuši tikpat ļoti kā mēs viņu bērniņu," sacīja Aleksandrs.

Šādi gadījumi notiekot ārkārtīgi reti, bet ne nekad. 2019. gadā pāris no Glendeilas iesūdzēja tiesā kādu neauglības ārstēšanas klīniku, apgalvojot, ka viņu embrijs kļūdaini tika implantēts kādai sievietei Ņujorkā, kura dzemdēja viņu dēlu.

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu