VIDEO ⟩ "Piedzērušies un bruņoti baltkrievi." Polija norāda uz Baltkrievijas robežsargu iespējamo kompetences trūkumu (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video.

Polijas Aizsardzības ministrija mikroblogošanas vietnē "Twitter" publicējusi video, kurā, iespējams, manāmi iereibis Baltkrievijas virsnieks lūdz saviem Polijas kolēģiem cigaretes.

"Es jums došu Baltkrievijas cigaretes "Pall Mall", bet jūs man - Polijas "Pall Mall" smēķus," vīrietis saka apsargiem otrpus dzeloņdrāšu žogam.

Svētdien, 21. novembrī,  publicētajā video redzams, ka vīrietis cenšas noturēties kājās. Viņš ir tērpies, šķiet, kamuflāžas uniformā. Video nav skaidri saskatāms, vai vīrietis bija bruņots.

"Piedzērušies un bruņoti baltkrievi dežurē uz robežas," tviterī ierakstīja Polijas Aizsardzības ministrija. "Šis nav pirmais šāds gadījums, ar ko mūsu karavīri ir saskārušies."

Baltkrievija un Polija ir nonākušas saspringtā situācijā pēc tam, kad Minskas režīms novirzījis tūkstošiem migrantu uz Eiropas Savienības (ES) robežām.

Baltijas valstu, ES un Polijas amatpersonas norāda, ka tas ir Aleksandra Lukašenko mēģinājums izdarīt spiedienu uz ES, reaģējot uz Baltkrievijai piespriestajām sankcijām.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu