"Tagad esmu labās rokās." Rodions Kurucs par aizvadīto sezonu un atgriešanos izlasē

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs.
Rodions Kurucs. Foto: nba.com

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs sarunā ar medijiem atklāja, ka aizvadītā sezona viņam bijusi ļoti smaga, tomēr šobrīd viņa situācija esot daudz labāka.

Kurucs kopā ar pārējiem Latvijas izlases spēlētājiem pirmdien sāka gatavošanos 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas pirmajām divām spēlēm. 23 gadus vecais Kurucs izlasē debitēja pirms četriem gadiem iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācijā, bet kopumā valstsvienībā viņš bijis laukumā vien trīs mačos un nospēlējis dažas minūtes.

"Esmu noilgojies pēc spēlēšanas izlasē. Patīkami satikt komandas biedrus un trenerus, iepazīties ar visiem. Ar treneri Luku Banki esmu ļoti daudz komunicējis, viņš pat brauca uz manām spēlēm un bija ieradies uz turnīru Atēnās. Runājam par to, kā viņš varētu mani izmantot laukumā. Komunikācija bija pašā augstākajā līmenī. Ļoti patīkami, ka treneris daudz interesējas un kādam rūp mans sniegums," pirmdien pēc izlases treniņa stāstīja Kurucs.

"Partizan" klubā latviešu basketbolists spēlē pie slavenā serbu trenera Žeļko Obradoviča, ar kuru gan vēl nav izdevies līdz galam saprasties.

"Pats vēl neesmu īsti ticis skaidrībā par to, ko viņš grib no manis redzēt laukumā. Ir bijušas situācijas, ka treniņos parunājam, taču tik un tā nevaru saprast. Cerams, ka kaut kad sapratīšu. Esmu dzirdējis atsauksmes, ka viņš tādā veidā cenšas spēlētājus audzināt un likt viņiem saprast, kas jādara laukumā," atklāja Kurucs.

Banki viņu izlasē redz uzbrucēju pozīcijās, treneris vēlas, lai viņš spēlē agresīvi, strādā aizsardzībā un pielieto visas savas kvalitātes.

"Varu piespēlēt, spēlēt aizsardzībā, mest, izveidot situācijas saviem komandas biedriem, cīnīties zem groziem, pārtvert bumbas - visu varu darīt. Izlasē par savu lomu man ir lielāka skaidrība nekā komandā," secināja basketbolists.

Iepriekšējo sezonu Kurucs sāka Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandā Bruklinas "Nets", pēc tam nonāca Hjūstonas "Rockets" rindās un turpinājumā tika aizmainīts uz Milvoki "Bucks", kas maijā basketbolistu atbrīvoja. Viņš gan saprot, ka tā ir daļa no basketbola biznesa, tāpēc cenšas par to neuztraukties.

"Tas bija psiholoģiski grūts gads, bet tagad esmu labās rokās, un cerams, ka viss būs tā, kā tam jābūt. Basketbols šeit ir citādāks, pozicionālāks ar daudz kombinācijām, mums komandā vien ir pāri simts kombinācijas. Amerikā tādā ziņā ir vieglāk - spēlē un par neko nedomā. Vēl neesmu pieradis Eiropas basketbolam," atzīmēja Kurucs.

Ceturtdien Latvijas izlase viesosies pie Serbijas, kuru vada Svetislavs Pešičs - treneris, pie kura Kurucam neizdevās iegūt lielu spēles laiku "Barcelona" klubā. Tāpat Serbijas izlases kandidātu sarakstā ir daudz Kuruca komandas biedru.

"Atceros Barselonas kluba laikus. Būs interesanti, gribās viņus uzvarēt. Spēlēšu pret saviem komandas biedriem, ja uzvarētu, pēc tam varētu visu sezonu ģērbtuvē to atgādināt. Pirms devos uz izlasi komandā par šo spēli visu laiku runāja. Būs jāierāda viņiem vieta," jokodams, teica Kurucs.

Arī karstasinīgie Serbijas izlases līdzjutēji nav palaiduši garām faktu, ka Kurucs spēlēs pret viņu valstsvienību.

"Daudz nelasu tos "requests" [ziņas sociālajos tīklos no nepazīstamiem cilvēkiem], taču pāris bija uzrakstītas. "Veiksmi tev izlasē, taču zinu, ka Serbiju jūs neuzvarēsiet" - ziņas ar tādiem tekstiem. Vienu vai divas izlasīju, bet tā nekā traka tur nebija," atklāja basketbolists.

Šovasar Latvijas izlasē spēlēja Rodiona Kuruca brālis Artūrs, kura sniegumu viņš klātienē redzējis visos mačos.

"Gribēju jau vasarā spēlēt, taču diemžēl tad nebija līguma. Artūrs teica, ka izlasē patika, viņam arī bija ļoti svarīga loma. Nesen sazvanījāmies un arī tagad viņš teica, ka gribētu spēlēt izlasē, bet tā kā pārstāv Eirolīgas komandu, tad šobrīd nesanāks. Būtu forši kopā uzspēlēt. Tas arī ir viens no mūsu bērnības sapņiem - spēlēt kopā izlasē vai kādā klubā," stāstīja Kurucs.

Pirmajā kvalifikācijas kārtā 32 Eiropas zonas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām katrā. Ar katru grupas komandu notiks divas spēles - viena mājās, viena viesos. Spēles paredzētas trīs logos: 20.-30.novembris, 21.februāris - 1.marts (2022.gads), 27.jūnijs - 5.jūlijs (2022.gads).

Katras grupas trīs spēcīgākās izlases iekļūs kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā, kur aizvadīs vēl sešas spēles. Šajā kārtā spēles notiks 22.-30.augusts, 7.-15.novembris, 20.-28.februāris (2023.gads). Katrā no logiem izlases aizvadīs divas spēles.

Pasaules kausa pamatturnīru sasniegs četru grupu trīs spēcīgākās izlases. Kopumā no Eiropas zonas Pasaules kausam kvalificēsies 12 valstsvienības.

Pasaules kausa finālturnīrs 2023.gada septembrī notiks Japānā, Indonēzijā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu