Latvijā iedzīvotāji dzīvo ar domu, ka interneta pārklājums ir visur (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: ROBIN WORRALL/Unsplash

Latvijā ceturtās paaudzes mobilo sakaru jeb 4G tīkls aptver ļoti plašu teritoriju, un iedzīvotāji dzīvo ar domu, ka interneta pārklājums ir visur, otrdien Rīgā Eiropas 5G ekosistēmas forumā "5G Techritory" skaidroja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretāra vietnieks Raimonds Lapiņš.

"Mēs esam uzbūvējuši gandrīz 100% 4G tīklu. Mēs dzīvojam ar domu, ka tīkls ir visur. 4G pārklājums ir tik liels, ka tad, ja būsim mežā pēc sniega vētras, un gribēsim ievietot "Instagram" bildi ar mūsu skaisto dabu, bet kaut kas nestrādās, mēs vispirms domāsim, ka nedarbojas "Facebook". Mēs nedomāsim, ka nav kaut kas kārtībā ar tīklu," sacīja Lapiņš.

Viņš atzīmēja, ka Latvijā 4G tīkls tiek izmantots ļoti augstā līmenī, tādēļ šķiet, ka sabiedrība ir pilnībā gatava lietot nākamos šāda veida pakalpojumus, ar to domājot 5G.

Lapiņš norādīja, ka saskaņā Eiropas Komisija novērtējumu starptautiskā ekonomika 2035. gadā no 5G tīkla iegūs aptuveni 11 triljonus eiro.

"Un mēs kā valsts gribam daļu no šī pīrāga, no šīs 11 triljonu industrijas, tādēļ mēs raugāmies uz infrastruktūras attīstīšanu un vērtības radīšanu," teica EM pārstāvis.

Jau vēstīts, ka pirmdien Rīgā sācies Eiropas 5G ekosistēmas forums "5G Techritory", pulcējot vadošus jomas ekspertus un praktiķus no visas pasaules. Foruma mērķis ir pārrunāt aktuālākos ar 5G ieviešanu saistītos jautājumus, uzstādīt politisko un stratēģisko dienaskārtību nākamajai dekādei.

Forums notiks līdz ceturtdienai, 25. novembrim.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu