Trauksme, pandēmijas ietekme un smagi čemodāni - ārzemju influenceri atklāj profesijas ēnas puses (2)

Foto: ian dooley/ Unsplash
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Celšanās agrās rīta stundās, smagu mantu vešana, psiholoģiskās veselības problēmas ir daži no negatīvajiem aspektiem, ar kuriem saskaras influenceri, kuru sociālajos tīklos radītais saturs ir saistīts ar ceļošanu.

"Mēs daudz ceļojam, bet reti ejam atvaļinājumā," influencere Martina stāsta medijam "Vice".

Pirms pandēmijas satura veidotāji ar nosaukumu "That Couple Who Travels" ("Tas pāris, kurš ceļo") regulāri devās uz dažādām valstīm un stāstīja par saviem piedzīvojumiem vairāk nekā 30 000 "Instagram" sekotājiem.

Pāris stāsta, ka viņu darba grafiks ceļojumu laikā ir ļoti piepildīts, un tas izraisa trauksmi.

"Mūsu mērķis ir apceļot visu pasauli," stāsta Leslijs. "Tātad, kad atrodies kādā vietā, tu vēlies pārliecināties, ka esi visu iemūžinājis."

Influenceru dzīvesstilu bieži vien daudzi cilvēki redz kā mērķi, pēc kura dzīvē tiekties, taču ne viss, kas redzams sociālajos tīklos, ir uzskatāms par patiesību. Daudzi satura veidotāji izjūt pastāvīgu spiedienu padarīt klientus apmierinātus. Pat ceļojumos, kuri nav sponsorēti, influenceri kā prioritāti izvēlas darbu sociālajos tīklos, nevis atpūtu no tā.

"Ir vēl grūtāk atkāpties no tā, ja tajā ir iesaistīti iztikas līdzekļi," atklāja singapūriešu pāris.

Ceļojumu fotogrāfi un video veidotāji Bešina Lī un Robins Lams ir pazīstami ar skaistiem dabas un tūrisma objektu attēliem. Viņu klienti ir dažādas viesnīcas un aviokompānijas.

Plānojot ceļojumus, viņiem ir jāatrod noteiktās diennakts stundās labākais dabīgais apgaismojums, lai tikai iegūtu labāko attēlu. Vienreiz pāris cēlās divos naktī, lai Jaunzēlandē uzkāptu kalnā ar nosaukumu "Roys Peak" ("Roja smaile"), lai iegūtu attēlus, kuros būtu laba gaisma un maz cilvēku.

"Dažreiz tu jūti, ka nedzīvo konkrētajā brīdī, jo esi tik ļoti koncentrējies, lai iegūtu pēc iespējas labākas fotogrāfijas (vai) video, ka nemaz nenoliec malā savu aprīkojumu, lai pats izbaudītu brīdi," stāsta pāris.

Sākoties pandēmijai, daudzi influenceri, kuru saturs saistīts ar ceļošanu, nonāca situācijā, kurā viņi nespēja darīt savu darbu. 

"Mēs melotu, ja sacītu, ka kādu laiku necīnījāmies," atzina Lī un Lams. "Radās spiediens piekrist dažāda veida darba piedāvājumiem, lai laikā, kad ceļošana bija atcelta, varētu galdā likt ēdienu."

Pāris sāka apceļot vietējos tūrisma objektus, turpinot vērst uzmanību uz dabu. Singapūras betona "džungļos" atrast pāra saturam nepieciešamos dabasskatus nebija viegls uzdevums, taču viņi spēja to izdarīt.

No peldēm mežā līdz nakšņošanai un pārgājieniem dabā – Lī un Lems saviem sekotājiem parāda Singapūras dabu.

"Mums bija vajadzīgs laiks, lai pielāgotos un iemācītos pacietību un justos ērtāk pandēmijas radītajā lēnajā dzīves ritmā," stāsta pāris.

Pētījumi liecina, ka satura veidotāji mēdz saskarties ne tikai ar finansiālām grūtībām, bet arī mentālās veselības problēmām. Kikī Riča, kura ir pazīstama arī kā "The Blonde Abroad" ("Blondīne ārzemēs"), ir satura veidotāja, kura sniedz padomus sievietēm, kā ceļot vienatnē. Sieviete agrāk cīnījās pret veidu, kā viņas darbs lika reklamēt arī satura veidotājas personību.

"Esmu ziņkārīgs cilvēks un ceļoju jau ļoti sen. Mans mērķis ir iedvesmot cilvēkus, sniegt ieskatu un padomus un palīdzēt ceļošanā. Tātad tas ir vairāk paredzēts kā izglītojošs avots," stāsta influencere, kura aptuveni 10 gadus nodarbojas ar blogošanu. 

"Sociālo mediju spiediens un tā darbības nosacījumi kaut kādā ziņā piespiež kļūt par izklaidētāju," stāsta Riča.

Sieviete skaidro, ka viņas dzīvesstils var kļūt ļoti nogurdinošs gan psiholoģiski, gan emocionāli. Lai gan influencere atklāj profesijas ēnas pusi, taču viņa tajā pašā laikā atzīst, ka nepieļauj domu par profesijas maiņu, jo Ričai influencera darbs patīk un padodas.

"Es domāju, ka cilvēki ir sajūsmināti par ceļošanu vairāk nekā jebkad agrāk, tāpēc es, visticamāk, atgriezīšos šajā jomā ar pilnu jaudu," viņa sacīja. "Es nedomāju, ka tas jebkad mainīsies, pat ja tūrisma joma piedzīvos kāpumus un kritumus."

Seko mums arī Instagram un TikTok – uzzini visu pirmais!  

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu