29 000 vakcinētu cilvēku jāvēršas VSAA ar iesniegumu, lai saņemtu 20 eiro piemaksu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Salah Ait Mokhtar/Shutterstock

VSAA aicina iesniegt pabalsta pieprasījumus tiem cilvēkiem, kuri vēl nesaņem vecuma pensiju, un līdz ar to VSAA rīcībā nav bankas konta, uz kuru pārskaitīt pabalstu.

Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA) patlaban gaida iesniegumus no aptuveni 29 000 iedzīvotāju, kas vakcinējušies pret Covid-19, taču VSAA rīcībā nav bankas konta, uz kuru pārskaitīt 20 eiro pabalstu, tāpēc vakcinētajam tam jāpiesakās pašam.

Līdz šim VSAA saņēmusi informāciju no Nacionālā veselības dienesta (NVD) par aptuveni 361 000 personu, kurām ir 60 un vairāk gadi vai arī 60 gadi apritēs līdz 31. decembrim, un kuras ir pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu.

VSAA jau ziņoja, ka pensionāriem, kā arī tām personām, kuras novembrī vai decembrī saņem kādu regulāru maksājumu no VSAA, pabalstu izmaksās automātiski - nekas nav jādara. Automātiski pabalstu izmaksās aptuveni 308 000 vakcinēto VSAA pakalpojumu saņēmēju.

Līdz 23. novembrim VSAA ir saņēmusi vairāk nekā 24 000 pieprasījumu par 20 eiro pabalstu.

Pensionāriem, kuriem Latvijas Pasts piegādā pensiju dzīvesvietā, 20 eiro pabalstu par novembri un decembri - kopā 40 eiro, piegādās kopā ar ikmēneša pensiju.

Savukārt pensionāriem, kuri saņem pensiju bankas kontā, bet ierastais izmaksas datums ir pēc 10.decembra, VSAA radusi iespēju pirmos 20 eiro par novembri izmaksāt ātrāk - decembra sakumā, bet 20 eiro par decembri būs vēlāk kopā ar ikmēneša pensiju. Tātad šiem pensijas saņēmējiem 20 eiro būs divos maksājumos.

Vakcinētajām personām, kuras sasniegušas 60 gadu vecumu iesniegušas iesniegumus, 20 eiro par novembri un decembri izmaksās divdesmitajos datumos.

Iesniegumu 20 eiro pabalsta piešķiršanu VSAA var iesniegt: elektroniski oficiālajā elektroniski oficiālajā e-adresē, elektroniski e-pastā "Latgale@vsaa.gov.lv" (iesniegums jāparaksta ar drošu elektronisko parakstu, kas satur laika zīmogu), nosūtot pa pastu jebkurai nodaļai vai ievietojot VSAA klientu apkalpošanas centros izvietotajās pasta kastītēs darba laikā.

Ārkārtējās situācijas laikā VSAA pieņem arī pabalsta pieteikumus, kas iesniegti portālā "Latvija.lv", izmantojot e-pakalpojumu "Priekšlikuma, sūdzības, jautājuma vai lūguma iesniegšana".

Kā vēstīts, 20 eiro pabalstu mēnesī par laikposmu no šī gada 1. novembra līdz 2022. gada 31. martam izmaksās Latvijā dzīvojošām personām, kuras līdz šī gada 31. decembrim ir sasniegušas 60 gadu vecumu un pabeigušas pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai saņēmušas medicīnisko atzinumu par nepieciešamību atlikt vakcināciju.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu