IeM: Nav novērotas nekādas kardinālas izmaiņas uz robežas ar Baltkrieviju (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ivars Soikāns/LETA

Latvijas valdība otrdien, 23. novembrī, iepazinusies ar slepenu ziņojumu par aktuālo situāciju uz Latvijas-Baltkrievijas robežas, taču nav novērotas nekādas kardinālas izmaiņas uz robežas, apliecina Iekšlietu ministrijas (IeM) valsts sekretārs Dimitrijs Trofimovs.

Publiski pieejamā informācija liecina, ka IeM sagatavotā ziņojuma prezentācijā bijuši uzaicināti Ārlietu un Aizsardzības ministriju valsts sekretāri Andris Pelšs un Jānis Garisons, kā arī Valsts robežsardzes priekšnieks Guntis Pujāts.

Trofimovs slepenā ziņojuma detaļas neatklāja, taču apliecināja jau pēdējās dienās citu amatpersonu teikto, ka Latvijas dienesti patlaban veiksmīgi tiek galā ar nelegālās imigrācijas spiedienu uz robežas ar Baltkrieviju. Tāpat patlaban tiek precizēti algoritmi un notiek sagatavošanās darbi jebkuram attīstības scenārijam.

Lai arī Polijas premjers Mateušs Moraveckis svētdien Rīgā žurnālistiem paziņoja, ka Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīms svētdien ir transportējis nelegālos migrantus no Polijas robežas uz sadales centru, lai tālāk tos nosūtītu uz Baltijas valstu robežām, Trofimovs apliecināja, ka Latvijas dienesti patlaban nav vērojuši masveida imigrantu grupas ierašanos Latvijas robežas tuvumā.

Jau ziņots, ka pirmdien Valsts robežsardzes amatpersonas novērsušas 27 cilvēku mēģinājumus nelikumīgi šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu, informē Valsts robežsardze.

Kopš 10. augusta, kad pierobežā tika izsludināta ārkārtējā situācija, no valsts robežas nelikumīgas šķērsošanas kopumā ir atturēti 2472 cilvēki.

Par nelikumīgu valsts robežas šķērsošanu aizvadītajā diennaktī aizturēto nav.

Kopš ārkārtējās situācijas ieviešanas humānu apsvērumu dēļ valsts robežas šķērsošana nav liegta 68 cilvēkiem, savukārt kopumā šogad aizturēti 420 valsts robežu nelikumīgi šķērsojuši trešo valstu pilsoņi.

Ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11. augusta līdz 10. novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10. februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma dēļ aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu