Re:Baltica ⟩ Kārtībnieks Arnolds Babris (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zivju fabrikas “Brīvais vilnis” līdzīpašnieks Arnolds Babris piedalās visos protestos, neatkarīgi no tā, kurš tos organizē. Pasākumos viņš uzņēmies neformāla kārtībnieka lomu.
Zivju fabrikas “Brīvais vilnis” līdzīpašnieks Arnolds Babris piedalās visos protestos, neatkarīgi no tā, kurš tos organizē. Pasākumos viņš uzņēmies neformāla kārtībnieka lomu. Foto: Foto: LETA, ekrānšāviņš no Delfi video, ekrānšāviņš no J.Pļaviņa FB

Bijušais drošības dienesta darbinieks, uzņēmuma “Brīvais vilnis” līdzīpašnieks Arnolds Babris protestos uzņēmies neformālā kārtībnieka lomu. Zivju ceha peļņa 2020.gadā bija 302 000 eiro, apgrozījums – 12 miljoni.

Babra vārdu sabiedrība pirmo reizi izdzirdēja 2001. gadā, kad toreizējais Satversmes aizsardzības biroja (SAB) darbinieks tika piesaukts kā iespējams kontrabandas piesegs (to nepierādīja). Pēc vienošanās Babris specdienestu pameta. Nodibināja savu konsultāciju biroju, periodiski mēģināja nonākt politikā – gan ar jau aizmirsto Konservatīvo partiju, gan vēlāk caur Latvijas Reģionu aliansi. Tas neizdevās. Labāk vedās ar regulārajām performancēm Kremļa kontrolētajos TV kanālos kā zivju fabrikas vadītājam stāstot, cik Latvijā viss ir slikti.

Arnolds Babris regulāri parādās Kremļa kontrolētajos medijos, stāstot, cik Latvijā viss ir slikti. Re:Baltica faktu pārbaudītāji jau rakstīja par vienu viņa darbinieci, kura arī regulāri tika izmantota kā štata Latvijas kritizētāja. Pats Babris uz to atbild, ka runātu arī ar Latvijas medijiem, ja vien viņu kāds intervētu.
Arnolds Babris regulāri parādās Kremļa kontrolētajos medijos, stāstot, cik Latvijā viss ir slikti. Re:Baltica faktu pārbaudītāji jau rakstīja par vienu viņa darbinieci, kura arī regulāri tika izmantota kā štata Latvijas kritizētāja. Pats Babris uz to atbild, ka runātu arī ar Latvijas medijiem, ja vien viņu kāds intervētu. Foto: Ekrānšāviņš

Lursoft dati rāda, ka “Brīvais vilnis” (BV) ir galvenais viņa ienākumu avots. Tas viņam pieder kopā ar Māri Trankali. 2020.gadā uzņēmums strādāja ar 12 miljonu eiro apgrozījumu un 302 tūkstošu peļņu (dubultojusies iepretim gadu iepriekš). Babris to skaidro ar konkurences samazināšanos, jo daļa līdzīgu ražotāju “lēnām nomira” pēc Krievijas embargo Latvijas šprotēm. Šogad jūnijā BV atvēris kredītlīniju par gandrīz 6,5 miljoniem eiro Baltic International Bank, pretī ieķīlājot visu mantu. Tas esot drošības spilvens, gatavojoties izmaksu kāpumam augošo enerģijas cenu dēļ.

Šlesera un otra populista, Alda Gobzema, rīkotajos pasākumos Babris uzņemas kārtībnieka lomu. Šlesera septembra pasākumā viņš rūpējās, lai cilvēki nedrūzmētos, un organizēja runātāju secību. Telefonintervijā Re:Baltica viņš stāsta, ka visi aktīvisti regulāri koordinē savas darbības un hierarhijas ziņā esot vienlīdzīgi. Viņš draudzējoties ar visiem, kas strādā “pareizās idejas” vārdā.

“Savā laikā Gobzems ieradās pie mums, lai palīdzam. Mēs sākotnēji palīdzējām, bet kādā brīdī viņš iedomājās, ka pats ir gudrs. Nepatika, ka viņu pamāca, un izveidojās īssavienojums,” stāsta Babris.

Šī gada sākumā Arnolds Babris un Jānis Pļaviņš bija ieradušies pie Jaunās paaudzes līdera Alekseja Ļedjajeva, lai pārrunātu kopīgas televīzijas izveidi cīņā pret “mediju propagandu”. Par rezultātu gan nekas nav dzirdēts. Savukārt aprīlī ar dziedātāju Kasparu Pudniku pie Ļedjajeva pārrunāja nepieciešamību boikēt Samantas Tīnas dziesmu Eirovīzijā.
Šī gada sākumā Arnolds Babris un Jānis Pļaviņš bija ieradušies pie Jaunās paaudzes līdera Alekseja Ļedjajeva, lai pārrunātu kopīgas televīzijas izveidi cīņā pret “mediju propagandu”. Par rezultātu gan nekas nav dzirdēts. Savukārt aprīlī ar dziedātāju Kasparu Pudniku pie Ļedjajeva pārrunāja nepieciešamību boikēt Samantas Tīnas dziesmu Eirovīzijā. Foto: Avots: Alekseja Ļedjajava FB profils.

Arī Šlesers aicinājis viņu un “atmiņas ūdens” tirgoni Jāni Pļaviņu pievienoties partijai, bet atteikuši. Pretēji Gobzemam Šlesers gan uzklausot arī kritiku.

Koordinatora lomu uzņēmies, jo viņam esot pieredze darbā ar pūli vēl no 90.gadu sākuma, kad strādājis SAB. “Es varu nozombēt jebkuru cilvēku, uzlikt lāstu un viņš nomirs, vai sajuks prātā,” savas spējas darbā ar pūli raksturo Babris.

Attiecībā uz politiku Babrim esot pašam savs plāns, bet to vēl esot pāragri atklāt.

Vairāk lasi

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu