VIDEO ⟩ Rīdziniece apgalvo, ka viņas Jorkšīras terjers suņu frizētavā ticis žņaugts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

Pusotru gadu vecā Jorkšīras terjera Mia saimniece savu četrkājaino draugu regulāri ved sapucēt uz suņu frizētavu, taču pēdējā suņa skaistumkopšanas tūre 4. novembrī izvērtusies visai nepatīkama, rīdzinieces Lindas stāstu atklāj TV3 raidījums "Bez Tabu".

"Sunīti pucēja trīs stundas. Meita atnāca pakaļ. Vizuāli nekādu bojājumu sunim nebija. Viss bija sapucēts, viss bija jauki. Problēmas sākās naktī un nākamajā rītā. Kad meita piecēlās, sunim viss kakls bija saplēsts, asinīs, viņa visa trīcēja, sākās vemšana. Viņa vēma pa dienu kādas 10 reizes. Viņa atteicās no ēdiena," stāsta Linda.

Pēc divām dienām Lindas meita ar sunīti devusies uz frizētavu pēc padoma, tur viņai ieteikts pūkainajam draugam iedot medikamentu pret alerģiskām reakcijām. Vien vēl pēc nedēļas ģimene tomēr nolēma vērsties pie veterinārārsta, kurš Lindai esot apgalvojis, ka suns ticis smacēts, žņaugts.

"Bez Tabu" sazinājās ar vetārsti, kura apskatīja terjeru. Daktere norāda: "Apskatot sunīti, neko vairāk nebija ko piebilst, ka pakaklē uz ādas ir ļoti virspusēja, maznozīmīga skramba, neliels ādas bojājums 3-4 centimetru garumā. Mēs paši reizēm nodarbojamies ar sanitāro cirpšanu, kas nav nekāda frizēšana, bet aparāts, ar ko tas tiek darīts, ir tas pats, tad nav grūti iedomāties, ka varbūt, bet tā ir tikai varbūtības teorija, ka tas ir bijis kāds asmens pieskāriens ādas virspusē tajā brīdī, kad suns uz galda ir sakustējies. No kurienes ir radusies interpretācija par manis teikto, ka ir lietota vardarbība pret suni, grūti pateikt."

Mia saimniece ir patiesi pārsteigta par ārstes sacīto, jo suņa aizvešanas brīdī esot izskanējis pavisam citādāks vērtējums. Tiesa gan, nekāda veterinārārsta slēdziena, izraksta vai cita dokumenta Indrai nav.

Suņu frizētavas vadītājs noliedz, ka pret suņiem tiktu lietota vardarbība. Grūmeru šefs norāda, ka frizētavai abās pusēs ir stikli, līdz ar to klienti un suņu saimnieki var droši vērot notiekošo procesu un pārliecināties, ka ģimenes mīlulis netiek pakļauts briesmām.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu