VIDEO Krāslavas novadā divstāvu mājas ugunsgrēkā nosmok kāds vīrietis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Otrdienas, 23. novembra, rītā Krāslavas novada Priežmalē dzēsts ugunsgrēks divstāvu mājā. Liesmās un dūmos gāja bojā vīrietis, bet glābt izdevās kādu pensionāri, vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

Ieilgušas svinības divu vīru kompānijā beigušās traģiski. Viens no viņiem nosmaka dūmos, bet otrs palika bez dzīvesvietas.

Naktī ap plkst. 3 dzīvoklis, kur noritēja pasēdēšana, pēkšņi aizdegās. Dūmu detektors degušajā dzīvoklī nebija uzstādīts. Nelaime atklāta stipri par vēlu, kad indīgie dūmi nonākuši līdz kāpņutelpai un tos jau sajuta tuvākie kaimiņi.

"Trijos naktī vīrs pamodās, sajuta dūmu smaku, un mums nostrādāja dūmu detektors.

Viņš iznāca kāpņutelpā, kaimiņu durvis bija vaļā. Padomāja, ka viņiem kaut kas deg. Viņš ar kāju pavēra durvis, liesmas uzreiz sāka nākt virsū. Mēs uzreiz savas durvis aizvērām ciet un saucām ugunsdzēsējus," stāsta otrā stāva iedzīvotāja.

Taču neilgi pēc tam cilvēki nolēma steigšus evakuēties, kamēr dūmi nav piepildījuši dzīvokli. Kāpjot lejā, klauvēts arī pie citu kaimiņu durvīm, un lielākā daļa no namā mītošajiem telpas pameta, pirms notikuma vietā ieradās pirmās ugunsdzēsēju ekipāžas.

Skaidrības nebija par degošo dzīvokli. Mājinieki pamatīgi pārdzīvoja arī par kādu pensionāri no pirmā stāva:

"Modinājām kaimiņus, omīti arī, viņa kurla večiņa, nedzirdēja neko. Viņu tikai ap kādiem plkst. 5 izvilka ārā no turienes.

Viņa acīmredzot līdz galam nesaprata, kas atgadījies. Mediķi viņu sākotnēji gribēja nogādāt slimnīcā, bet viņa parakstīja atteikšanos par hospitalizāciju. Viņai nekas nesāpot, bet patiesībā viņa varbūt tiešām nesaprata neko. Ugunsdzēsēji viņai izsituši dzīvokļa durvis, nevarēja nekādi citādāk tikt viņai klāt."

Diemžēl no mitekļa, kur izcēlās ugunsgrēks, glābēji iznesuši vienu bojā gājušu vīrieti. Kur pazuda viņa draugs, kas bija arī dzīvokļa saimnieks, kaimiņi pateikt nevar. Pieļaujams, ka viņš aizgājis prom vēl pirms nelaimes.

"Dega otrā stāva dzīvoklis un starpstāvu pārsegums, 32 kvadrātmetru platībā. Pirms Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) ierašanās evakuējās septiņi cilvēki," norāda VUGD.

Cīņa ar liesmām glābējiem prasīja nepilnas trīs stundas, bet darbi pilnībā pabeigti tikai rīta pusē, ap plkst. 8.

Vietējā pašvaldība informē, ka cilvēkiem, kurus skāra postaža, tiks sniegta palīdzība. Esot piedāvāti arī pagaidu dzīvokļi. Oficiāla atzinuma par ugunsgrēka cēloni pagaidām vēl nav, bet apkārtējie norāda uz neuzmanīgu smēķēšanu.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu