"Visa grīda bija ar asinīm." Pašaizliedzīgs jaunietis Tallinā palīdz seniorei pēc tramvajā gūtas smagas galvas traumas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tramvajs Tallinā.
Tramvajs Tallinā. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

"Žēl, ka cilvēki ir tik vienaldzīgi," atzīst Jānis, klāstot savu aizkustinošo stāstu portālam "Elu2".

"Mums bija paredzēts satikties pilsētā," stāsta Tallinas iedzīvotāja Lea (vārds mainīts), kuras 65 gadus vecā māte guva galvas traumu, pakrītot tramvajā.

"Brīdī, kad viņa devās uz sēdvietu, tramvajs sāka uzņemt gaitu, un viņa nokrita," stāsta Tallinas iedzīvotāja. Viņas māte guva traumu, sasitot galvu pret transportlīdzekļa durvīm. Lai arī kritiens bija sāpīgs, sieviete piecēlās un pati apsēdās sēdeklī, domādama, ka nekas briesmīgs nav noticis.

Tramvajā otrā galā sēdēja Jānis, kas vēroja notikušo.

"Es redzēju, ka viņa tur galvu, un sieviete viņai blakus paķēra telefonu un sāka saukt ātro palīdzību. Es sapratu, ka ir slikti," atceras jaunietis.

Viens pasažieris atnesa kundzei apsēju, bet pēc tam atgriezās savā vietā. "Tā kā neviens nesāka palīdzēt, es pats skrēju pie viņas," sacīja Jānis, kurš no somas izņēma tikko nopirkto kreklu un aizspieda viņas brūci.

"Asiņošana bija spēcīga. Visa grīda bija ar asinīm. Es cerēju, kaut nu ātrāk atbrauktu ātrā palīdzība, citādi viņa noasiņos," stāsta jaunietis.

"Es prātoju: ja nu ātrā palīdzība neatbrauks laikā?"

Nākamajā pieturā viņi izkāpa no tramvaja, jo tur bija jāierodas mediķiem. "Prātoju: vai ātrā palīdzība atbrauks laikā?" stāsta vīrietis, kurš sievietei tobrīd bija aizspiedis brūci, lai apturētu asiņošanu.

"Mana roka bija pilnīgi sarkana no asinīm," viņš piebilda. Pēc viņa teiktā, kundze no palīdzības atteikusies un baidījusies, ka nodarīs pāri pašam Jānim.

Par laimi, drīz ieradās ātrā palīdzība un sieviete tika nogādāta slimnīcā. Lai gan viss beidzās labi, tomēr Jānis par notikušo ir sarūgtināts.

"Tramvajā bija daudz cilvēku, kuri bija tuvāk kundzei nekā es. Viņi redzēja, kā viņa burtiski noasiņo, bet neviens nerīkojās," saka jaunietis, norādot, cik neapmierināts ir par līdzcilvēku vienaldzību.

"Bija laba sajūta, ka varēju izdarīt kaut ko, kas kādam izglāba dzīvību," stāsta jaunietis, taču atzīst, ka tas bija biedējoši.

"Šādās situācijās ir jārīkojas un jāpalīdz, nevis jādomā, jāpagriež mugura un jādodas prom," norāda Jānis.

Jārūpējas citam par citu

"Esmu ārkārtīgi pateicīga šiem diviem jauniešiem," teica cietušās meita. Viņa piebilda, ka viņas mātei ir sašūta 15 centimetru liela brūce. Veselības stāvoklis esot stabils.

"Atmaksāšu arī naudas summu par "Helly Hansen" jaku, bez kuras Jānis palika. Ir jārūpējas citam par citu, jo jūs nekad nezināt, kad jums būs nepieciešama palīdzība," sacīja Lea.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu