Jāmeklē risinājums saistībā ar liegumu nevakcinētām personām izmantot bankomātus lielajos tirdzniecības centros (17)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Jārod risinājums saistībā ar liegumu cilvēkiem bez Covid-19 sertifikāta izmantot bankomātus lielajos tirdzniecības centros platībā virs 1500 kvadrātmetriem, lai viņi varētu izņemt skaidru naudu, trešdien Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē pauda tiesībsarga pārstāve Ineta Piļāne.

Piļāne norādīja, ka tas ir nesamērīgs ierobežojums pieejai īpašumam, kas ir arī pretrunā ar pašas valdības lemto, ka finanšu pakalpojumiem ierobežojumi nav noteikti.

Ekonomikas ministrijas (EM) pārstāvis Didzis Brūklītis skaidroja, ka atbilstoši banku pārstāvju sniegtajai informācijai iedzīvotājiem ir iespēja citās vietās izmantot ja ne savas, tad citas bankas bankomātu. Līdz ar to problēma nav tik liela, jo cilvēki nav atstāti bez piekļuves finanšu līdzekļiem, uzsvēra EM pārstāvis.

Komisijas priekšsēdētājs Juris Rancāns (JKP) pieļāva, ka šis jautājums tiks izdiskutēts valdībā.

Deputāts Māris Možvillo (PCL) norādīja, ka "nāk signāli", ka ir cilvēki, kuri nevar piekļūt savai naudai, jo bankas no savām telpām izraidot šos cilvēkus. Šiem cilvēkiem nav kredītkartes vai citu autentifikācijas līdzekļu, lai piekļūtu savam kontam, tāpēc viņiem noteiktie ierobežojumi ir "ārpus jebkādas normālas domāšanas", akcentēja politiķis.

Možvillo uzsvēra, ka iepriekš bija rosinājis Covid-19 eksprestestu izmantošanu, taču viņa rosinājums agrāk netika ņemts vērā. Politiķis vaicāja, kas ir mainījies, ka tagad tomēr tie tiks izmantoti. Arī deputāts Raimonds Bergmanis (ZZS) uzdeva jautājumu šajā kontekstā.

Komisijas sēde kādu brīdi noritēja saasinātā gaisotnē, jo, norādot, ka vai nu kolēģu izteikumi ir nepamatoti, vai nav saistīti ar darba kārtību, Rancāns atslēdza attālināti notiekošās sēdes mikrofonu gan Možvillo, gan Bergmanim, ierobežojot viņu izteikšanās iespējas. Gan Možvillo, gan parlamentārietis Ivans Klementjevs (S) iebilda par šādu izteikšanās liegšanu.

Komentāri (17)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu