VIDEO ⟩ Gadu desmitus bērnus kādas siguldietes pagalmā apdraud sarūsējis sadales skapis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Ieva Lūka/LETA

Siguldas puses iedzīvotāja Brigita jau pirms diviem gadiem centās atbrīvoties no pagalmā esošā sadales skapja, kurš ir vairāk nekā 40 gadu vecs, tomēr neveiksmīgi, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Brigita uzskata, ka padomju laiku elektrības skapis ir sevišķi bīstams bērniem.

"Kāpēc man ir pie savas saimniecības ēkas tā kaste jātur? Un vēl šādā stāvoklī! Man ir mazi bērni, kas skraida.

Cik tur trūkst līdz nelaimei. Kaste ir vaļā, un jebkurš var tikt klāt, pliki vadi un tāpat tā nestabili stāv. Kas par to atbildēs? Vai tad kaut kam vispirms ir jānotiek, lai pēc tam sāktu domāt?" norāda siguldiete Brigita.

"Sadales tīkla" darbinieks atbrauca uz Brigitas meža ieskauto īpašumu, taču secināja, ka problēmu neesot. Sieviete mēģināja situāciju atrisināt arī rakstveidā, taču saņēma vien atbildi – ja nepatīk skapja izskats, tad lai pati to nokrāso, vai arī pārvietos tikai par Brigitas līdzekļiem.

Rīgas Tehniskās universitātes enerģētikas un elektrotehnikas docente Laila Zemīte vērtē, ka elektrības skapis tik tiešām ir bīstams un vajadzētu tam nekavējoties liegt piekļuvi, uzliekot vismaz atslēgu.

"Sadales tīkla" pārstāvis atzīst, ka šoreiz notikusi komunikācijas kļūme. Izrādās, ka Brigitas elektrības skapis ir jau iekļauts "Sadales tīkla" darāmo darbu sarakstā 2022. gadā.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu