Ārsti Krievijā aicina vakcīnu apšaubītājus apmeklēt slimnīcu "netīrās zonas" (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Slimnīca Krievijā.
Slimnīca Krievijā. Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas vadošo slimnīcu ārsti, kas sniedz medicīnisko palīdzību Covid-19 pacientiem, trešdien, 23. novembrī, publicējuši atklātu vēstuli, aicinot redzamākos vakcinācijas pretiniekus, arī Valsts domes deputātus Genādiju Zjuganovu un Sergeju Mironovu, dziedātāju Juriju Lozu, apmeklēt "netīrās zonas", slimnīcu reanimācijas un patologanatomijas nodaļas.

"Mums ir zināma jūsu nostāja jautājumā par Krievijas pilsoņu vakcināciju pret Covid-19. Mēs visi šobrīd esam nedaudz aizņemti, un jūs, droši vien, varat iedomāties, ar ko.

Tomēr ņemot vērā to, cik daudz cilvēku jūs lasa, klausās un jūsos ieklausās, mēs atradīsim laiku, lai jūs izvestu pa "sarkanajām zonām, mūsu slimnīcu reanimācijas un patologanatomijas nodaļām. Varbūt pēc tam jūs mainīsiet savu nostāju, un mirs mazāk cilvēku. Gaidām jūs," teikts mediķu vēstulē.

Lai pieteiktos slimnīcu apmeklējumam, ārsti iesaka zvanīt uz vienoto koronavīrusa jautājumu "karsto līniju".

Vēstule adresēta Valsts domes komunistu un "Taisnīgās Krievijas" frakciju līderiem Zjuganovam un Mironovam, vicespīkeram Pjotram Tolstojam, dziedātājam Lozam, rokgrupas "Aļisa" līderim Konstantīnam Kinčevam, aktrisei Marijai Šukšinai, aktieriem Jegoram Berojevam un Oskaram Kučeram, "citiem vakcinācijas pretiniekiem".

Vēstuli parakstījuši Krievijas lielāko slimnīcu un slimnīcu nodaļu, kur tiek ārstēti Cobvid-19 pacienti, vadītāji.

Krievijā pieejamas vairākas pašmāju Covid-19 vakcīnas, taču vakcinējusies tikai aptuveni trešā daļa iedzīvotāju.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu