FOTO Autobusa avārija Bulgārijā: vismaz 46 pasažieri gājuši bojā, tostarp 12 bērni (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: NIKOLAY DOYCHINOV/Scanpix.com

Autobusa avārijā Bulgārijas rietumos otrdien, 23. novembrī, gājuši bojā vismaz 46 cilvēki. Starp bojāgājušajiem ir arī 12 bērni, ziņo raidsabiedrība "BBC".

Autobuss ietriecās barjerā un aizdegās, atgriežoties Ziemeļmaķedonijā no Stambulas. Septiņi cilvēki no autobusa spējuši izglābties, tomēr guvuši apdegumus. Bojāgājušo vidū ir 12 bērni, tostarp četrus gadus veci dvīņi.

Autobusā galvenokārt bijuši tūristi no Maķedonijas. 

Foto: Autobusa avārija Bulgārijā

Zaudējuma apmēri izraisījuši šoku un skumjas Bulgārijā un Ziemeļmaķedonijā, kur izsludinātas trīs dienu nacionālās sēras.

"Es satiku ievainotos slimnīcā Bulgārijā. Mana sirds lūza, dzirdot raudam tēvu, kurš bija zaudējis savu bērnu," raidsabiedrībai "BBC" atklāja Maķedonijas premjerministrs Zorans Zajevs. 

Premjers sacīja, ka ir runājis ar vienu no izdzīvojušajiem, kurš viņam pastāstīja, ka pasažieri gulējuši, līdz viņus pamodināja sprādziens.

"Viņiem izdevās izsist vienu logu un izglābt dažus cilvēkus. Diemžēl pārējiem neizdevās izkļūt ārā," žurnālistiem sacīja Zaevs.

Foto: Bojāgājušo piemiņa

Bulgārijas amatpersonas atklāja, ka autobuss nobraucis no automaģistrāles un norāvis 50 metru garu barjeras posmu.

Netālu esošās Pernikas pilsētas mērs sacīja, ka šajā posmā automaģistrāle ir sliktā stāvoklī un apgabalā bieži notiek avārijas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu