VIDEO ⟩ Pārpratuma dēļ iedzīvotāja saņem sodu par iebraukšanu Jūrmalā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Kāda rīdziniece saņēmusi sodu no Jūrmalas pašvaldības policijas 50 eiro apmērā par iebraukšanu Jūrmalas maksas zonā, un ir neizpratnē par saņemto sodu, vēsta raidījums "Bez Tabu". 

Rīdziniece Ilona par saņemto sodu stāsta: "Braucām ar divām mašīnām. Iebraucām Jūrmalā, samaksājām caurlaidi un palikām pa nakti. Nākamajā dienā, braucot mājās, gribējām pārliecināties, ka mums nav jāmaksā par caurlaidi vēl vienu reizi, iebraucot Jūrmalā.

Sazvanīju informatīvo tālruni, kurš atbildēja, ka nekas nav jāmaksā. Ar mierīgu sirdi braucām mājās. Tagad pēc pāris mēnešiem esmu saņēmusi 50 eiro sodu, ka esmu iebraukusi bez caurlaides."

Rīdziniece Ilona un viņas draudzenes ir neizpratnē par saņemto sodu.

"Nav skaidrības, kā šāda situācija ir notikusi un kādēļ neviens mums neteica telefoniski, kurā zonā mēs atrodamies, jo mēs tiešām atradāmies Jūrmalā.

Īsti nesapratu laikam to visu domu, kur ir paredzēts bez maksas," viņa sacīja. 

Ilonai nav īsti skaidrs, kā Jūrmalā darbojas īpašās maksas zonas. Raidījums "Bez Tabu", sazinoties ar "Mobilly" pārstāvi, noskaidroja, ka konkrētajā situācijā ir radies neveiksmīgs pārpratums, jo Ilona nakšņoja ārpus īpašās režīma zonas, toties nākamajā dienā atkal tur iebrauca, līdz ar to vajadzēja atkārtoti iegādāties caurlaidi.

"Mobilly" pārstāvis Ģirts Slaviņš par notikušo stāsta:

"Problēma ir tā, ka Jūrmalas pilsēta ir lielāka nekā tās maksas zona Jūrmalā. Attiecīgi šeit cilvēks ir mēģinājis zvanīt un runājis, bet, visdrīzāk, nav precīzi formulēti jautājumi. Arī mums tā turpmāk ir mācība."

Pārstāvis atzīst, ka mobilo maksu uzņēmumam un Jūrmalas pašvaldības darbiniekiem šī būs mācība, jo cilvēki ne vienmēr izprot zonu atšķirību.

Lai gan šobrīd par iebraukšanu Jūrmalā nav jāmaksā, kad atsāksies caurlaižu periods no 2022.g 1.aprīļa, der atcerēties par kārtību, iebraucot Jūrmalā un izbraucot no tās.

Jūrmalas dome visbiežāk saskaras ar gadījumiem, kad cilvēki nejauši aizmirst norēķināties par caurlaidēm.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu