Zavadska: Viltus sertifikātu apmēri ir prātam neaptverami (55)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
IVP priekšsēdētāja Dace Zavadska.
IVP priekšsēdētāja Dace Zavadska. Foto: Paula Čurkste/LETA

Situācijas, kad par slimnīcās nonākušajiem Covid-19 pacientiem ir aizdomas par viltus vakcinācijas sertifikātiem, nav tikai atsevišķi gadījumi, bet gan ievērojama daļa, intervijā Latvijas Radio sacīja Imunizācijas valsts padomes priekšsēdētāja Dace Zavadska. 

Valsts policijā ir vairāki desmiti kriminālprocesu aizdomās par viltus Covid-19 sertifikātiem. Izskanēja informācija par vairākiem ar Covid-19 saistītiem nāves gadījumiem, kur slimniekiem, iespējams, bija viltots sertifikāts.

Zavadska skaidroja, ka aizdomīgos gadījumos to, vai cilvēks ir patiesi saņēmis vakcīnu, nenosaka tikai vienkāršoti pēc antivielām, bet gan tas "ir komplekss jautājums", ko vērtē eksperti.

"Tie noteikti nav daži vai uz vienas rokas saskaitāmi gadījumi. Izskatās, ka apmēri, cik varētu būt saņēmuši viltus sertifikātus, ir prātam neaptverami. Neviena normāli domājoša cilvēka smadzenes to nespēj saprast. Un tā ir tomēr ievērojama daļa, nevis atsevišķi gadījumi," atklāja Zavadska.

Savukārt, komentējot Stradiņa slimnīcas ārstes novēroto, ka slimnīcā nonākušo potēto Covid-19 pacientu vidū visbiežāk ir “AstraZeneca” vai “Janssen” saņēmēji, viņa uzsvēra, ka šie dati jāskatās kontekstā ar to, cik daudz konkrētā vakcīna kopumā ir lietota un cik ilgs laiks pagājis kopš tās saņemšanas.

Komentāri (55)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu