VIDEO ⟩ Iedzīvotāja sašutusi par pazudušu vēstuli, kurā atradās 40 eiro. "Latvijas Pasts" skaidro situāciju (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Christa Eder / PantherMedia / Christa Eder

Novembra sākumā Valkas iedzīvotāja Inese krustbērniem svētkos nosūtīja apsveikuma kartītes, klāt pievienojot arī naudu. Vēstules ceļā no Valkas līdz Valmierai pazuda un adresātus nav sasniegušas vēl šodien, ziņo TV3 raidījums "Bez Tabu". 

Pandēmijas ierobežojumu dēļ Inesei ar krustbērniem izpalikusi ne viena vien satikšanās, tāpēc gribējies gaviļniekus iepriecināt vismaz attālināti. Sieviete sarūgtināta par sveiciena pazušanu - tik īsā ceļa posmā, no Valkas līdz Valmierai, nieka 50 kilometru attālumā, sūtījums pazudis bez pēdām. Krustmāte spriež, ka pie vainas noteikti ir līdzi sūtītā nauda - katram no zēniem Inese ielikusi aploksnē arī 20 eiro.

"Mājsēdes laikā man diviem tuviem zēniem Leonardam un Teo bija vārda diena. Tā kā viens zēns un viņa ģimene tajā laikā slimoja ar Covid-19, nolēmu sūtīt sveicienu pa pastu," stāsta Inese.

"Es sūtīju vēstuli no Valkas uz Valmieru un zināju, ka šajā posmā adresātam vēstule tiek piegādāta otrās dienas rītā. Es piezvanīju piektajā novembrī lielākajam zēnam un teicu, ka pastkastītē gaida vārda dienas apsveikums.

Zēni aizgāja līdz pastkastītei, bet vēstules nebija. Katru dienu zēni gāja skatīties, bet vēstules kā nav, tā nav," situāciju skaidro Inese.

Inese apzinās, ka sūtīt naudu aploksnē nav drošākais veids, tomēr, sazinoties ar "Latvijas Pastu", bija gaidījusi lielāku atsaucību un vēlmi palīdzēt.

"Gribu aicināt - ja Jums jauši vai nejauši ir nonākusi ne Jums adresāta vēstule, tad nogādājiet adresātā, jo zēni vēl aizvien tās vēstules gaida," aicina Inese.

Neraugoties uz to, ka vēstuļu ceļš ir bijis tieši no Ineses rokām lielajā oficiālajā pasta urnā, "Latvijas Pasts" atbildību par zaudējumu neuzņemas, atsaucoties uz to, ka sūtījumus bez numura nav iespējams izsekot.

"Ja nauda ir ievietota pasta sūtījumā, tad īsti nav iespējams pārbaudīt šīs naudas legalitāti, līdz ar to, atrodot naudu pasta sūtījumā, sūtījums var tikt apturēts un nodots tālāk atbilstošajām instancēm.

Visbiežākajos gadījumos, kad sūtījumi netiek saņemti, uz sūtījuma ir norādīta neprecīza adrese, bijis nepilnīgi apmaksāts sūtījums vai arī saņēmēja pastkastīte nav pienācīgā stāvoklī," skaidro "Latvijas Pasta" kvalitātes daļas vadītājs Kārlis Udrass.

"Visdrošākais veids ir bankas pārskaitījums, jo īpaši Latvijas iedzīvotājiem visas bankas ir zibmaksājumu režīmā, tas nozīmē, ka, pārskaitot naudu, tā pāris sekunžu laikā nonāks līdz adresātam," iesaka "Swedbank" pārstāvis Jānis Krops.

Bankas eksperts tomēr mudina apgūt naudas sūtīšanu ar pārskaitījumu, jo šā brīža tehnoloģiju laikmetā tas ir drošākais veids, ka nauda līdz adresātam nonāks bez problēmām.

Video: Raidījuma "Bez Tabu" sižets

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu