Rīgas "Dinamo" ar maču pret "Ņeftehimik" mēģinās atgriezties uz panākumu takas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: Raimonds Volonts, "Dinamo Rīga"

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas "Dinamo" turpina izbraukumu ar maču pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

Spēle sāksies, kad Latvijā būs plkst.18, tiešraidē to translējot televīzijas kanālam "TV3 Sport 2".

Rīgas komanda pēdējās sešās spēlēs ir spējusi izcīnīt tikai vienu uzvaru, mājās ar 3:2 pārspējot Vladivostokas "Admiral", bet pēdējās 11 cīņās piedzīvojusi deviņas neveiksmes, zaudējot pēdējās trīs spēlēs - ar 1:3 viesos un 2:4 mājās Kazaņas "Ak Bars" un ar 0:1 viesos - Jāņa Jaka pārstāvētajai "Soči".

"Ņeftehimik" ir gandrīz pretēja bilance, pēdējās desmit spēlēs septiņreiz laukumu atstājot kā uzvarētājai. Pēc trīs uzvaru sērijas (4:3 pret Jekaterinburgas "Avtomobilist" un 1:0 pret Čeļabinskas "Traktor" viesos un 1:0 pret Jaroslavļas "Lokomotiv" mājās) pēdējā cīņā savā laukumā pret Sanktpēterburgas SKA gan tika piedzīvots "pēriens" ar 2:8.

Savstarpējā spēlē oktobra vidū Rīgā uzvaru ar 4:3 izcīnīja "Dinamo". Ar 15 "Dinamo" uzvarām 26 savstarpējās spēlēs KHL "Ņeftehimik" ir viena no uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmajām līgas komandām, kurai pret Rīgas komandu ir negatīva bilance.

Rietumu konferences kopvērtējumā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 25 punktiem 30 spēlēs ierindojas 11.vietā. Savukārt "Ņeftehimik" Austrumu konferencē ar 32 punktiem 31 spēlē ieņem septīto vietu.

Rīgas komandas savainoto spēlētāju sarakstā ir Nikolajs Jeļisejevs un Mārtiņš Karsums. Izbraukumā nedevās arī Kārlis Čukste un Džordons Sautorns.

Pretinieku vienībā visi spēlētāji ir ierindā.

Pēc šīs spēles rīdzinieki aizvadīs divas cīņas savā laukumā, pirmajā no tām svētdien tiekoties ar Maskavas CSKA.

Galvenā trenera pienākumu izpildītāja Valērija Kuļibabas un viņa palīgu rīcībā uz šīm izbraukuma spēlēm ir šādi spēlētāji: vārtsargi - Juhans Matsons, Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols; aizsargi - Oskars Cibuļskis, Ralfs Freibergs, Brendons Gormlijs, Patriks Ozols, Rīss Skārlets, Kristaps Sotnieks, Kristaps Zīles, Nerijus Ališausks; uzbrucēji - Daniels Bērziņš, Filips Buncis, Lauris Dārziņš, Jere Karjalainens, Edgars Kulda, Gints Meija, Emīls Puarjē, Lukāšs Radils, Hanters Šinkaruks, Gunārs Skvorcovs, Peters Tīvola, Rūdolfs Červenijs, Aleksandrs Protapovičs un Metjū Lorito, kurš komandai pievienosies spēlē pret Ņižņekamskas "Ņeftehimik".

"Dinamo" galvenā trenera pienākumus izpilda Valērijs Kuļibaba, bet viņam asistē Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Orehovskis un Edgars Lūsiņš. Ģenerālmenedžera pienākumus pilda Edgars Buncis.

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu