Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Blogere no Ķīnas izdara pašnāvību tiešraides laikā; viņas pelnus nozog "spoku kāzām" (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Dan Counsell/ Unsplash

Mirušās modes blogeres pelni tika nozagti un gandrīz pārdoti "spoku kāzām" dažas nedēļas pēc tam, kad viņa atņēma sev dzīvību tiešraides laikā, vēsta medijs "Vice".

Jaunā sieviete ar lietotājvārdu "Luoxiaomaomaozi" oktobrī tiešraides laikā paņēma pudeli ar pesticīdiem un saviem sekotājiem stāstīja par pašnāvnieciskajām domām. Viņa atklāja, ka cieš no depresijas un ka šis video varētu būt viņas pēdējais dzīvē. Pēc Ķīnas plašsaziņas mediju ziņotā, blogere, atbalstītāju mudināta, iedzēra pudeles saturu, no kā slimnīcā mira.

Pēc nāves sievietes ķermenis tika kremēts, taču notikumi ieguva negaidītu pavērsienu, kad vietējie mediji ziņoja par blogeres pelnu pazušanu. Zādzību veicis krematorijas darbinieks, kurš pelnus piedāvāja kādai ģimenei, lai tā varētu rīkot "spoku kāzas".

"Spoku kāzas" ir populāra tradīcija Ķīnas lauku provincēs, kur ģimenes rīko precības mirušajiem radiniekiem, īpaši vientuļiem vīriešiem, lai pēcnāves dzīvē viņi varētu izveidot laimīgu ģimeni.

Saistībā ar pīšļu zādzību tika arestēti trīs vīrieši. Medija "Beijing News" avots atklāj, ka pīšļu vērtība šādām precībām var svārstīties no 50 000 līdz 70 000 Ķīnas juaņām (no gandrīz 7000 eiro līdz gandrīz 10 000 eiro). Viena no aizturētā vīrieša sievām atzina, ka darījums tomēr nenotika, jo pēc pārrunām potenciālais pircējs atteicās no pirkuma.

Notikušais izraisīja sociālo tīklu lietotāju sašutumu. Daudzi cilvēki to uzskata par vardarbību pret sievieti pēc viņas nāves.

"Ja kāds atkal runās par to, ka vecāka gadagājuma sievietes nevar laulāties, es viņiem pateikšu, ka sievietes tiek apprecinātas "spoku kāzās" pat pēc viņu nāves," mikroblogošanas vietnē "Weibo" raksta kāds lietotājs.

Jaunas sievietes Ķīnā šobrīd aktīvi iestājas pret seksismu, seksuālu vardarbību un vardarbību ģimenē. Vairākas populāras mirkļbirkas, kuras saistītas ar "spoku kāzām", vietne "Weibo" izdzēsa. Tas norāda uz to, ka cenzori mēģina apklusināt šīs vietnes lietotāju sašutumu par notikušo.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu