Kristaps Porziņģis izpelnījies augstas uzslavas no "Mavericks" īpašnieka

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AFP/SCANPIX

Atzinīgus vārdus latviešu basketbolistam Kristapam Porziņģim veltījis Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" īpašnieks Marks Kjūbans.

"Mavericks" īpašnieks uzskata, ka Porziņģis labi sader ar kluba lielāko zvaigzni Luku Dončiču.

"KP laukumā atbrīvo vietu. Kad Luka nav laukumā, KP var tikt tuvāk grozam un gūt punktus. Aizsardzībā viņš ir bijis lielisks. Tomēr es joprojām uzskatu, ka KP vēl nav parādījis savu labāko basketbolu, taču man šķiet, ka viņš sāk justies komfortablāk."

Ņemot vērā, ka Porziņģis vienojies ar "Mavericks" komandu par piecu gadu un 158 miljonu ASV dolāru līgumu, ekspektācijas ir ārkārtīgi augstas - Latvijas basketbolistam lielais atalgojums jāstrādā laukumā.

Brīžos, kad Porziņģa sniegums laukumā nav bijis augstā līmenī, nereti Ziemeļamerikas medijos apspriesta iespēja Latvijas basketbolistu aizmainīt uz citu komandu.

"Tā nav tiesa," sacīja Kjūbans, atbildot uz jautājumu, vai bijusi doma Porziņģi aizmainīt uz citu komandu.

"Kāpēc lai mēs to darītu? Šādās maiņās vienmēr esi zaudētājs - aizmainot superzvaigzni, tu beigās neiegūsti darījumā to labāko," uzskata Kjūbans.

"Mavericks" īpašnieks ir pārliecināts, ka Porziņģis ir NBA zvaigznes līmeņa spēlētājs.

"Viņš ir vienradzis, kurš arvien vairāk dara vienradža lietas. Mēs vienmēr esam ticējuši, ka KP vēl nav parādījis savu labāko basketbolu. Nu jūs redzat, kāpēc mēs viņu neaizmainījām," atzīmēja Kjūbans.

"Viņš ir lielisks spēlētājs, viņš ir lielisks puisis. Visa mana pieredze saistībā ar viņu ir bijusi pozitīva," piebilda "Mavericks" īpašnieks.

Porziņģis šosezon vidēji mačā ir atzīmējies ar 20,3 punktiem, 8,3 atlēkušajām bumbām un 1,5 bloķētiem metieniem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu