Kamaniņu izlases treneris stāsta par niansēm, kas treniņos latviešiem sagādā problēmas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kristaps Mauriņš
Kristaps Mauriņš Foto: Zane Bitere/LETA

Pēc starta pirmajā Pasaules kausa posmā Pekinā nākamo divu mājvietā Soču trasē lielāka spiediena virāžās dēļ Latvijas sportistiem liekas, ka trase ir ātrāka nekā Pekinā, un tiek pieļautas kļūdas, ziņo Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

2014.gada olimpisko spēļu trasē Sočos norisināsies divi Pasaules kausa posmi pēc kārtas. Piektdien aizritēs Nāciju kauss jeb kvalifikācijas sacensības Pasaules kausa otrajam posmam, kas norisināsies sestdien un svētdien.

"Visi oficiālie treniņbraucieni pirms Nāciju kausa ir aizvadīti. Jāsaka, ka trase, salīdzinot ar to trasi, kas Sočos bija rudenī, ir krietni ātrāka. Ledus ir cietāks, kā arī laika apstākļi ir vēsāki, nekā tas bija rudenī," par apstākļiem trasē stāsta Latvijas izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

"Nevarētu teikt, ka oficiālajos treniņbraucienos visiem gāja ļoti gludi. Salīdzinot ar Pekinu, sportisti atzīst, ka ir jūtama ātrumu atšķirība. Varbūt ātrumā tas tā neizskatās, bet vairākās virāžās jūt spiedienu. Tāpēc sportistiem ir sajūta, ka viņi šeit traucas krietni ātrāk nekā pa Pekinas ledus trasi. Daudz kur tiek pieļautas kļūdas, galvenokārt tās ir trases lejas daļā," skaidro Mauriņš.

Nāciju kausa sacensībās piedalīsies četri Latvijas sportisti: Riks Kristens Rozītis, Kristers Aparjods, Sigita Bērziņa un Ulla Zirne, kura Nāciju kausā piedalīsies bez iespējas kvalificēties pamatsacensībām.

"Viņiem ir vēl viens brauciens, kurā jāmēģina izlabot iepriekšējās kļūdas, lai ne tikai kvalificētos Pasaules kausam, bet lai Pasaules kausa sacensībās būtu līdz galam skaidrs, kas kur ir jādara. Visiem pārējiem, kas ir stiprāko grupā, rīt pēcpusdienā ir vēl viens treniņš, " uzdevumus Nāciju kausā atklāj Mauriņš.

Pārējie sportisti ir izcīnījuši vietu stiprāko grupā pēc iegūtajiem punktiem pēdējos trijos Pasaules kausa posmos. Stiprāko grupā ietilpst 12 sievietes, 15 vīrieši un 12 divnieki.

Pasaules kausa posmā sestdien sacentīsies divnieki un sievietes, bet svētdien - vīrieši, kā arī notiks komandu stafetes sacensības.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu