Covid-19 ⟩ Čehijā slēdz Ziemassvētku tirdziņus un naktsklubus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čehija.
Čehija. Foto: EPA/Scanpix

Čehijas valdība ceturtdien, 23. novembrī, uz 30 dienām izsludinājusi ārkārtas stāvokli, Covid-19 izplatības dēļ slēdzot Ziemassvētku tirdziņus un naktsklubus.

Valstī ar 10,7 miljoniem iedzīvotāju trešdien apstiprināti 18 004 jauni inficēšanās gadījumi, bet dienu iepriekš - 25 877, kas bija rekordaugsts līmenis.

Slimnīcas valsts austrumos ir tuvu maksimālajai noslodzei, un dažas sākušas pacientus pārvietot uz citiem valsts reģioniem ar helikopteriem un ātrās palīdzības auto.

Dažas slimnīcas samazinājušas neakūtās aprūpes apjomu un nevakcinēto pacientu pieplūdumu.

"Situācija pasliktināsies nākamajās nedēļās, un kulminācija ir sagaidāma ap Ziemassvētkiem,"

žurnālistiem sacīja veselības ministrs Adams Vojtehs.

Atšķirībā no kaimiņvalstīm Austrijas un Slovākijas, kas pirmssvētku laikā izsludinājušas "lokdaunus", Čehijas centriski kreisā valdība nolēmusi spert mazāk radikālus soļus.

Restorāni, naktsklubi, diskotēkas un kazino būs slēgti no plkst.22 līdz plkst.5, Ziemassvētku tirdziņi nevarēs darboties, aizliegta alkoholisko dzērienu lietošana sabiedriskās vietās.

Ballēs drīkst piedalīsies ne vairāk kā 100 cilvēki, kultūras un sporta pasākumus drīkst apmeklēt ne vairāk kā 1000.

Varētu tikt noteikta obligātā vakcinācija, jo pilnībā vakcinēti vien 6,3 miljoni čehu, sacīja premjerministrs Andrejs Babišs.

"Mums jānosaka obligātā vakcinācija cilvēkiem, kas strādā veselības aprūpē un sociālajos dienestos, ugunsdzēsējiem, karavīriem, policistiem un par 60 gadiem vecākiem cilvēkiem," sacīja premjers.

Čehijā apstiprināti vairāk nekā divi miljoni Covid-19 gadījumu, no Covid-19 miruši vairāk nekā 32 500 cilvēku.

Proporcionāli iedzīvotāju skaitam aizvadīto septiņu dienu laikā Čehijā reģistrēts viens no lielākajiem inficēšanās un nāves gadījumu skaitiem pasaulē. Šajā pandēmijas statistikas sadaļā Čehija šogad vairākas nedēļas atradās pirmajā vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu