Ziemassvētku tirdziņi ⟩ Rīkotāji skeptiski, vai tirgotāji paspēs sagatavoties svētku andelei (7)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiek izrotātas Rīgas pilsētas svētku egles
Tiek izrotātas Rīgas pilsētas svētku egles Foto: Jānis Škapars/TVNET

Operatīvās vadības grupas (OVG) formātā panākta konceptuāla vienošanās Covid-19 pandēmijas apstākļos tomēr atļaut rīkot Ziemassvētku tirdziņus, informē Ekonomikas ministrijā (EM).

Lai arī starp EM un Veselības ministriju (VM) diskusijas par šiem jautājumiem vēl turpināšoties, jau tagad esot skaidrs, ka Ziemassvētku tirdziņi drīkstēs notikt vismaz "zaļajā" režīmā. Starp tirgotājiem būs jāievēro trīs metru distance un tirdziņu laukumus nāksies norobežot, taču ne ar masīviem žogiem, skaidroja ministrijā.

Iecerēts, ka EM neregulēs maksimāli pieļaujamo tirgotāju skaitu, jo to lemšot katra pašvaldība. Saskaņā ar konceptuālo vienošanos, Ziemassvētku tirdziņos drīkstēs pārdot arī pārtikas produktus un dzērienus.

Turpmākajās diskusijās EM vēl centīšoties panākt, lai noteiktos gadījumos Ziemassvētku tirdziņus drīkstētu rīkot arī "sarkanajā" režīmā.

Tikmēr SIA "Vecrīgas Ziemassvētku tirdziņš" izpilddirektore Ingūna Vucena raidījumam "TV3 ziņas" atzina, ka, pat ja valdība atļaus rīkot Ziemassvētku tirdziņus, šāds lēmums varētu būt novēlots, jo tirgotājiem sagatavošanās ziemas saulgriežu andelei prasa krietni ilgāku laiku. Turklāt Doma laukuma un Esplanādes tirdziņa organizētājiem esot bažas, ka daļa tirgotāju jau devušies uz citām valstīm, kur tirgošanās ir atļauta.

Foto: Tiek izrotātas Rīgas pilsētas svētku egles

Jau ziņots, ka pašlaik spēkā esošais regulējums nosaka, ka laikā līdz nākamā gada 11. janvārim ir aizliegta organizēta ielu tirdzniecība, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) paudis, ka, neskatoties uz faktu, ka līdz 6. decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus, tieši jautājums par Ziemassvētku tirdziņu darbības atļaušanu zaļajā režīmā varētu tikt pārskatīts.

Video: Raidījuma "Tv3 Ziņas" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu