VIDEO "Ātrums bija ļoti "labs"!" Aculiecinieks stāsta par spraigo pakaļdzīšanos Čiekurkalnā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Degpunktā" sižeta

Kāds vīrietis dažu minūšu laikā pamanījies sastrādāt daudzus likumpārkāpumus saistībā ar alkohola lietošanu pie auto stūres, uzbrukumiem un nepakļaušanos amatpersonām, kā rezultātā pret viņu ierosināts kriminālprocess un astoņas administratīvās lietvedības, vēsta raidījums "Degpunktā".

24. novembra pēcpusdienā vienu no daudzdzīvokļu namu pagalmiem Čiekurkalnā varēja sajaukt ar kādu Valsts policijas dienesta automašīnu stāvvietu, jo sēta bija pārpildīta ar patruļu spēkratiem un vīriem formās.

Melns, šķērsām novietots "Porsche" spēkrats gan izcēlās uz trafarēto auto fona, un šī aina ir jau noslēdzošais punkts tieši šī braucamrīka vajāšanā.

Pakaļdzīšanās sākums fiksēts Čiekurkalna ielās, kad līdz operatīvajiem dienestiem nonākušas ziņas par aizdomīgi braucošu automašīnu bez valsts reģistrācijas numurzīmēm.

Tobrīd mērķis bija atrast, panākt un, galvenais, aizturēt "Porsche" stūrētāju, kas policistiem bija kā īsts izaicinājums.

Gandrīz 340 zirgspēku jaudīgais "Porsche" taisnā ceļa posmā – Gustava Zemgala gatvē – spēja ieskrieties un manāmi atrauties no "astes", bet priekšā pārkāpēju jau gaidīja cita ekipāža.

Asi izgriežot priekšā patruļas spēkratam, bēdzējs deva tādu kā mājienu policistiem, – tik vienkārši viņš nepadosies un ir gatavs riskēt.

Vēl viens visai bīstams manevrs sekoja mirkli vēlāk, kad, jau nobraucot no pārvada uz Ķīšezera ielu, "Porsche" neapstājās un teju frontāli ietriecās trešajā policijas ekipāžā, kas centās bēdzējam aizšķērsot ceļu.

Vajāšana turpinājās līdz Čiekurkalna otrajai līnijai, vadītājs ignorēja ceļa zīmes, brauca pa ietvēm un apdraudēja citus braucējus un gājējus.

Andrejs kļuva par nejaušu aculiecinieku notikušajam un gandrīz pats tika ierauts sadursmē ar bēdzēju.

"Es redzēju, ka mašīna brauc ar lielu ātrumu, es piebremzēju. Man tieši vajadzēja iegriezties 4. šķērslīnijā. Es tikai pēc tam ieraudzīju, kas notiek, ka viņš bēg. Sanāk, ka viņš pa vienvirziena Čiekurkalna ielu aizbrauca pretējā virzienā. Tad viņš apgriezās, apmeta riņķi un izbrauca. Es viņu pirms apļa atkal "satiku". Es pat teiktu, ka viņam bija ļoti "labs" ātrums."

Spēkrats apturēts Čiekurkalna otrajā līnijā, pie 26. nama. Šoferis kopā ar kādu nepilngadīgu pasažieri skriešus mētās bēgt. Vadītāju aizturēja ātri, taču ar pasažiera tvarstīšanu tik gludi negāja.

Ceļu policijas bataljona komandiera pienākumu izpildītājs Jānis Parādnieks norādīja: "Aizturot pasažieri, cieta policijas darbinieks, kurš aizturēšanas brīdī nokrita un guva miesas bojājumus."

"Porsche" vadītājam nebija transportlīdzekļa vadīšanas tiesību, tādēļ par braukšanu reibumā un bez tiesībām ir sākts kriminālprocess.

Spēkrata vadītājs tika arī vēl pie astoņiem administratīvā pārkāpuma procesiem – gan par atļautā ātruma pārsniegšanu, gan par nepakļaušanos personai, kura ir pilnvarota pārbaudīt transportlīdzekļa vadītāja dokumentus, par bēgšanu, par aizliedzošā luksofora signāla neievērošanu, par iebraukšanu zem zīmes "iebraukt aizliegts", gan arī par agresīvu braukšanu, nepamatotu iebraukšanu pretējā braukšanas virziena joslā, par to, ka transportlīdzeklis nebija reģistrēts noteiktā kārtībā un par to, ka transportlīdzeklim nebija aizmugurējās valsts numurzīmes.

Šofera izelpā bija gandrīz 1,2 promiles alkohola. Pret pasažieri, kas vēl nav sasniedzis pilngadību, iecirknī ir sākts administratīvā pārkāpuma process par nepakļaušanos un bēgšanu.

Kas attiecas uz spēkratu, spriežot pēc publiski pieejamajiem datiem, "Porsche" bija noņemts no uzskaites un tam jau jūlija beigās bija aizliegts piedalīties ceļu satiksmē.

Video: "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu