Portugāles vai Itālijas futbolistiem Pasaules kausa finālturnīrs ies secen

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pasaules kausa finālturnīra trofeja.
Pasaules kausa finālturnīra trofeja. Foto: EPA/Scanpix

2022. gada Pasaules kausa finālturnīrā nepiedalīsies vismaz viena no divām pēdējo Eiropas čempionātu uzvarētājām - Portugāle vai Itālija, noskaidrojās pēc tam, kad abas futbola izlases tika ielozētas vienā kvalifikācijas "play-off" kārtas zarā.

"Play-off" kārtā 12 Eiropas izlases cīnīsies par vēl trīs ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru. Valstsvienības trīs zaros vispirms aizvadīs pusfinālus, bet pēc tam finālus, noskaidrojot tās komandas, kas dosies uz Kataru.

A zarā pusfinālos tiksies Skotija pret Ukrainu un Velsa pret Austriju, B zarā būs Krievijas - Polijas un Zviedrijas - Čehijas pusfinālu mači, bet C zarā būs Itālijas - Ziemeļmaķedonijas un Portugāles - Turcijas spēkošanās.

Pusfināli paredzēti 24.martā, bet fināli 29.martā.

Politisku iemeslu dēļ vienā zarā nevarēja tikt ielozētas Ukraina un Krievija.

Eiropas zonā kvalifikācijā izlases bija sadalītas desmit apakšgrupās - piecās pa piecām izlasēm un piecās pa sešām izlasēm. Pasaules kausa finālturnīram kvalificējās desmit grupu uzvarētājas, bet "play-off" kārtā piedalīsies desmit otro vietu ieguvējas un divas labākās UEFA Nāciju līgas komandas, kas apakšgrupās bija ārpus labāko divnieka - Austrija un Čehija.

Izslēgšanas turnīrā 12 izlases tiks sadalītas trīs "play-off" zaros, kur 2022.gada martā tiks noskaidrotas vēl trīs finālturnīra dalībnieces.

Pasaules kausa finālturnīrs norisināsies Katarā, un karsto laika apstākļu dēļ turnīrs tiks izspēlēts ziemā no 21.novembra līdz 18.decembrim.

Finālturnīrā bez mājinieces Kataras jau iekļuvusi Brazīlija, Vācija, Dānija, Beļģija, Francija, Horvātija, Serbija, Spānija, Nīderlande, Brazīlija un Argentīna.

2022.gadā Katarā notiks pēdējais Pasaules kausa finālturnīrs, kurā piedalīsies 32 komandas. 2026.gada turnīrā, kuru uzņems Kanāda, Meksika un ASV, piedalīsies 48 izlases.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu