Talsu novada dome lēmusi tās vadībai un deputātiem ievērojami palielinātas algas (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Shutterstock

Talsu novada dome lēmusi tās vadībai un deputātiem ievērojami palielinātas algas. Pēc administratīvi teritoriālās reformas novads kļuvis lielāks, attiecīgi arī darba būs vairāk - tā algu palielinājumu pamatojuši deputāti, vēsta LTV Ziņu dienests. 

Šonedēļ pieņemtais Talsu novada pašvaldības amatpersonu un darbinieku atlīdzības nolikums paredz būtiski pārskatīt koeficientus, pēc kuriem tiek noteikta pašvaldības vadības un deputātu alga.

Saskaņā ar šo lēmumu no nākamā gada janvāra Talsu novada domes priekšsēdētājai Sandrai Pētersonei (Nacionālā apvienība) atalgojums pieaugs no pašreizējiem 2420 uz 3732 eiro jeb par 54%. Tas ir maksimālais likumā pieļaujamais apmērs domes priekšsēdētājam.

Domes priekšsēdētājas vietniekiem Aldim Pinkenam ("Jaunā Vienotība") un Andim Astrātovam ("Talsu novada attīstībai") atalgojums pieaugs no 2140 eiro līdz 3281 eiro jeb par 53%.

Taču visvairāk alga tiks palielināta domes komiteju vadītājiem – no 453,25 eiro līdz 2499,2 eiro, kas ir palielinājums pat par 451%.

Tikmēr ierindas deputātiem alga pieaugs no 441 eiro līdz 661,5 eiro.

Pēc šī lēmuma algu izmaksai no pašvaldības budžeta būs nepieciešams par 151 000 eiro gadā vairāk nekā līdz šim. Talsu domes priekšsēdētāja uzsvēra – pašvaldības atalgojums neesot ticis pārskatīts kopš 2013. gada un talsenieki pēdējā laikā bijuši mazāk atalgoti nekā viņu kolēģi kaimiņu pašvaldībās.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu