"Ogre" un "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola" iekļūst Latvijas kausa 1/4 finālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
BK "Ogre"
BK "Ogre" Foto: Renārs Koris (estlatbl.com)

"Pafbet" Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības "Ogre" un "Valmiera Glass"/Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass"/ViA) piektdien savā laukumā iekļuva "Užavas" Latvijas kausa basketbolā ceturtdaļfinālā.

"Ogre" mājās svinēja panākumu pār "Gulbenes bukiem" ar 75:61 (25:13, 20:14, 21:11, 9:23).

Uzvarētāju labā 19 punktus guva Jānis Antrops, pa 12 punktiem - Renārs Magone, Jānis Pozņaks un Kristaps Dārgais, sakrājot arī attiecīgi piecas, 11 un astoņas atlēkušās bumbas.

Viesiem 16 punktus guva un sešas atlēkušās bumbas izcīnīja Ingars Aizpurs.

Arī pirmajā spēlē viesos ar 80:65 panākumu svinēja ogrēnieši.

"Valmiera Glass"/ViA savā laukumā ar 110:58 (28:19, 22:16, 28:15, 32:8) pārspēja "Madona"/BJSS.

Mājiniekiem 25 punktus un piecas atlēkušās bumbas sakrāja Edgars Kaufmanis, pa 19 punktiem Nikam Saleniekam un Viktoram Iļjinam, kuriem arī attiecīgi astoņas un piecas rezultatīvas piespēles, bet Iļjins "double-double" noformēja ar 11 atlēkušajām bumbām. Pa 17 punktiem sakrāja Jānis Engers, kuram arī sešas rezultatīvas piespēles, un Klāvs Dubults, kuram arī deviņas zem groziem izcīnītas bumbas un piecas rezultatīvas piespēles.

Viesu rindās Toms Kohanovs sakrāja 19 punktus, deviņas rezultatīvas piespēles, piecas atlēkušās bumbas un astoņas kļūdas.

Pirmajā spēlē valmierieši bija uzvarējuši ar 114:44.

Vēl vienā cīņā bez LIBL komandu piedalīšanās "Jēkabpils" mājās ar 81:90 (18:17, 16:32, 35:14, 12:27) piekāpās "Līvāniem".

Mājiniekiem 16 punktus un septiņas atlēkušās bumbas sakrāja Rihards Strauts, 15 punktus un sešas atlēkušās bumbas - Kārlis Večens un 14 punktus un piecas rezultatīvas piespēles - Mārtiņš Vīņauds.

Viesiem 24 punkti un pa septiņām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm tika Tomam Liepiņam, 20 punktus sakrāja Raimonds Pabrieža, 15 - Daumants Pabrieža un 14 punktus, kā arī desmit atlēkušās bumbas - Jānis Dilevka.

Arī pirmajā cīņā pārāki bija viesi, "Jēkabpilij" uzvarot ar 80:78. Tomēr divu spēļu summā ar 168:161 pārāki bija "Līvāni".

Nākamajā kausa spēlē sestdien "Saldus" pirmajā astotdaļfināla spēlē uzņems "Latvijas Universitāti".

Ceturtdaļfinālisti tiek noskaidroti divu spēļu summā.

Vēl astotdaļfinālā "Jelgava" cīnīsies ar "Liepāju", bet atbildes spēli aizvadīs "Ventspils" un "Kandava"/"Anzāģe".

Pērn pēc 26 gadu pārtraukuma tika atjaunota Latvijas kausa izcīņa basketbolā, kas gan rudenī Covid-19 dēļ tika pārtraukta un vēlāk neatsākās. Šogad turnīram pieteicās 21 komanda no trim līgām.

Pirmajā kārtā piedalījās četras komandas, bet "Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) vienības savā starpā varētu tikties ceturtajā kārtā. Veiksmīgi pārvarot trešo kārtu, nākamajā varētu būt "Ventspils" - "Liepājas" un "Valmiera Glass"/ViA - "Ogre" dueļi. Starptautiskajā arēnā startējošajai "VEF Rīga" komandai uzreiz atvēlēta vieta pusfinālā.

Finālspēle paredzēta februārī.

Pēdējo reizi Latvijas kauss basketbolā tika izcīnīts 1994.gadā, kad trofeju ieguva SWH/"Brocēni", divu spēļu summā pieveicot "Bonus".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu