Ugunsgrēka laikā Rīgā no sešpadsmit stāvu mājas evakuēti 45 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls.
VUGD darbinieks. Ilustratīvs attēls. Foto: Una Kupruka / LETA

Vakarnakt Rīgā no sešpadsmit stāvu mājas ugunsgrēka dēļ evakuēti 45 cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Izsaukumu uz ugunsgrēku Rīgā, Ilūkstes ielā VUGD saņēma plkst.2. Sešpadsmit stāvu mājā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma.

Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves priekšmeti 10 kvadrātmetru platībā un izveidojies spēcīgs sadūmojums.

No degošā dzīvokļa tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem, bet vēl viens cilvēks, izmantojot glābšanas masku, tika izglābts no blakus dzīvokļa.

No ēkas kopumā tika evakuēti 45 cilvēki.

Ugunsgrēks tika likvidēts plkst.4.22.

Savukārt vakar plkst.18.51 saņemts izsaukums Maltā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu saimniecības ēka, šķūnis un garāža zem viena jumta un blakus esošas ēkas ārējā apdare 218 kvadrātmetru patībā.

Mēģinot apdzēst liesmas pirms VUGD ierašanās, notikumā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots neatliekamās palīdzības mediķiem.

Plkst.23.36 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Pkst.13.19 tika saņemts izsaukums Pūrē, kur dega divstāvu ražošanas ēkas otrais stāvs un jumts 450 kvadrātmetru patībā. Plkst.19.20 ugunsgrēks tika likvidēts.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 47 izsaukumus, no kuriem 15 uz ugunsgrēkiem, 23 uz glābšanas darbiem, bet deviņi bija maldinājumi.

Ugunsgrēkos gāja bojā viens cilvēks, bet vēl trīs cieta.

LETA jau ziņoja, ka vakarnakt uzņēmuma "Olainfarm" ražošanas ēkā notika sprādziens, pēc kā izcēlās ugunsgrēks. Notikuma vietā tika atrasts viens bojāgājušais.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu