Pavļuts: Dienvidāfrikas "Omikron" paveids parādās arvien vairāk Eiropas valstīs (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga".
"airBaltic" lidmašīna starptautiskajā lidostā "Rīga". Foto: Paula Čurkste/LETA

"Dienvidāfrikas "Omikron" paveids parādās arvien vairāk Eiropas valstīs," mikroblogošanas vietnē "Twitter" norādījis veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Veselības ministrs norādījis, ka jaunais Dienvidāfrikas variants strauji izplatās un ka kopā ar satiksmes ministru un Slimības un profilakses centru tiek strādāts, lai maksimāli ātri un kvalitatīvi testētu ielidojošās personas.

Jau vēstījām, ka 25. novembrī Dienvidāfrikas Republikā tika atklāts jauns Covid-19 paveids, kuru Pasaules Veselības organizācija nodēvēja par "Omikronu". Neilgi pēc šī paziņojuma vairākas valstis aizliegušas ieceļošanu no Āfrikas dienvidu daļas valstīm. Līdz šim Izraēla un Beļģija paziņojušas par pirmajiem inficēšanās gadījumiem, savukārt Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins pavēstīja, ka jaunais vīrusa paveids nonāks arī Latvijā. 

Jau vēstījām, ka Nīderlandes veselības aprūpes sistēmas amatpersonas sestdien paziņojušas, ka 61 pasažierim, kas ieradušies divos avioreisos no Dienvidāfrikas, konstatēta inficēšanās ar Covid-19 un ka šobrīd viņu analīzes tiek pārbaudītas, lai tajās konstatētu iespējamo jaunā vīrusa paveida klātbūtni. 

Inficētie šobrīd ir ievietoti karantīnā vienā no viesnīcām, kas atrodas netālu no Shipholas lidostas, kur piektdien uz testa rezultātiem bija spiesti gaidīt visi 600 abu reisu pasažieri.

Inficētajiem karantīnā būs jāpavada septiņas dienas, ja parādīsies slimības simptomi, bet gadījumā, ja nē, tad piecas dienas.

Savukārt pasažieriem, kuru testi bija negatīvi, gadījumā, ja tie paliek Nīderlandē, jādodas pašizolācijā.

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu