Latvijas U-17 volejbolistes iekļūst EČ kvalifikācijas turnīra otrajā kārtā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Latvijas volejbolistes sestdien, 27. novembrī, Daugavpilī trešajā Eiropas U-17 čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlē četros setos uzvarēja Lietuvas vienaudzes, iekļūstot atlases otrajā kārtā.

Latvijas volejbolistes pārspēja vienaudzes no Lietuvas ar 3-1 (25:20, 26:24, 18:25, 25:22).

Latvijas Volejbola federācija ziņo, ka pirmajā setā Anetes Čelnovas trīs "eisi" Latvijai deva pārsvaru ar 5:4 un 14:12, 22:19. Arī Eva Brokāne sarūpēja netveramo servi (18:15), bet pēdējo punktu pielika Līva Ēbere - 25:20.

Otrajā setā Brokānes netverama serve deva 3:1, sarežģītā situācijā Čelnova trāpīja pretinieču laukuma stūrī (6:3) un pēcāk izcēlās ar trijiem "eisiem" pēc kārtas (10:4). Lietuvietes atbildēja ar septiņu punktu sēriju, panākot 11:10 vadību, bet pēc Latvijas bloka tablo jau rādīja 12:11 mājinieču labā.

Pēc Lietuvas spēlētājas kļūdas uzbrukumā, netrāpot laukumā (15:13), rezultāts kļuva Latvijai nelabvēlīgs - 16:16, 17:18 un 18:20. Viens Čelnovas uzbrukums un Ēberes divi sitieni ļāva atgūt vadību (21:20). Tad Lietuvas izlases spēlētāja divas reizes netrāpīja laukumā, ļaujot Latvijai panākt vadību ar 23:20, savukārt Brokāne līdz grīdai dabūja pāri tīklam lidojošo bumbu - 24:21.

Pēc tam lietuvietes guva trīs punktus pēc kārtas (24:24), tomēr nākamās divas izspēles sekmīgi noslēdza latvietes - Karmena Struka un Ēbere - 26:24.

Trešajā setā pēc Čelnovas divāmi netveramām servēm pēc kārtas tika panākta vadība ar 5:3, uz ko ar trīs punktiem atbildēja lietuvietes, izvirzoties vadībā ar 6:5. Latvijas volejbolistes ar bloku panāca 7:6 un 9:7, taču pēcāk vadības grožus pārņēma viešņas, panākot 17:13 vadību un setā uzvarēja ar 25:18.

Ceturtajā setā Latvija ar bloku panāca 3:1 un 6:2, tomēr turpinājumā pretinieces pārņēma vadību - 9:8 un 21:16. Pēc lietuviešu spēlētājas kļūdas uzbrukumā, netrāpot laukumā, izdevās pietuvoties līdz 18:21.

Helēna Rīta izcēlās ar "eisu" (19:21), bet Ēbere guva trīs punktus pēc kārtas - 22:21. Spēle noslēdzās ar diviem Latvijas blokiem - 25:22.

Šajā spēlē Latvijas volejbolistes bija pārākas blokā (11 gūti punkti pret diviem pretiniecēm) un netveramās servēs (11:8).

Latvijas valstsvienības labā Čelnova guva 20 punktus, tostarp astoņus ar servi un piecus ar bloku. 20 punktus sakrāja arī Ēbere, bet astoņus un sešus pievienoja attiecīgi Struka un Aleksandra Timbere, kurai tika četri bloki.

Lietuvas sastāvā rezultatīvākā izrādījās Arina Petučova, kura guva 25 punktus.

"Motivācijas vārdi bija tieši tādi paši kā vakar - teicu, ka svētdien ir pirmā advente un nav jāgaida Ziemassvētku brīnums, pašām jāspēlē," atklāj Latvijas izlases galvenā trenere Ieva Ņečiporuka.

"Ieraudzīju, ka Lietuvas izlase arī šodien bija salikusi laikam savu radu un mīļo cilvēku attēlus. Mēs jau vakar teicām, ka spēlēsim sev, mammām, tētiem, brāļiem un māsām. Mēs izpildījām uzdevumu - tas nebija piecos setos, bet gan četros, tas jau ir progress. Man ir prieks, ka meitenes ar katru spēli progresē un vairāk iegūst pieredzīti."

Otrā piektdienas spēlē B grupā Polija ar 3-0 (25:17, 25:23, 25:22) pārspēja Baltkrieviju.

Trīs grupas spēlēs trīs uzvaras izcīnīja Polija, divas - Baltkrievija, vienu - Latvija, bet trīs zaudējumi tika Lietuvai.

A grupā Daugavpilī Ukraina ar 3-0 (25:11, 25:15, 25:16) pārspēja Gruziju, bet Krievija ar 3-0 (25:11, 25:18, 25:14) sagrāva Igauniju.

Trīs uzvaras izcīnīja Krievija, divas - Ukraina, vienu - Igaunija, un bez panākumiem ir Gruzija.

Svētdien cīņā par pirmo vietu un ceļazīmi uz finālturnīru Polija tiksies ar Krieviju. Par bronzu cīnīsies Baltkrievija un Ukraina, bet mačā par piekto vietu spēkosies Latvija un Igaunija. Par septīto vietu spēlēs Gruzija un Lietuva.

"Mēs esam gatavas arī svētdienas spēlei. Man prieks, ka arī rezervistes iekļaujas spēlē un var palīdzēt komandai," saka Latvijas izlases trenere. "Manuprāt, ja mums būtu bijis ilgāks sagatavošanās periods, tad mēs nospēlētu daudz, daudz labāk, ņemot vērā visu šo situāciju un cik vispār meitenes šosezon ir līdz šim spēlējušas."

Latvijas U-17 volejbolistes Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, kas vienlaicīgi ir arī Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) čempionāts šajā vecuma grupā, aizvadīs četrus mačus.

Šī vecuma izlase treneres Ievas Ņečiporukas vadībā iepriekšējā ciklā nepārvarēja atlases pirmo kārtu Eiropas U-16 čempionātā.

Turnīra uzvarētāja iegūs vienīgo ceļazīmi uz finālturnīru. Vēl piecas izlases Daugavpilī kvalificēsies atlases turnīra otrās kārtas sacensībām.

Otrās kārtas kvalifikācijas turnīrs ieplānots 2022. gada aprīlī, savukārt finālsacensības ar 12 komandu piedalīšanos norisināsies 2022. gada jūlijā Čehijas pilsētās Olomoucā un Prostejovā.

Sacensībās piedalās astoņu valstu izlases - Latvija, Lietuva, Gruzija, Baltkrievija, Igaunija, Krievija, Polija un Ukraina.

Piektdien Latvija tiksies ar Baltkrieviju un sestdien - ar Lietuvu.

Ņečiporukai turnīrā palīdz treneris Jānis Jerumanis.

Latvijas izlases sastāvs Daugavpilī:

Karmena Struka, Diāna Sedliņa, Aleksandra Timbere, Laura Šmīdenberga, Līva Ēbere, Katrīna Struka, Ginta Leveika, Helēna Rīta, Anete Čelnova, Jeļizaveta Izotova, Eva Brokāne, Marta Kluša, Rēzija Bikava.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu