No amata atbrīvots Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas direktors

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas fizikas klase.
Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas fizikas klase. Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas domes Izglītības komitejas deputāti par neapmierinošu profesionālo darbību nolēmuši no amata atbrīvot Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas direktoru Kšištofu Širšeņu, informēja Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) vecākā eksperte Jana Veinberga.

Kā norādīja Veinberga, direktors bija saņēmis neapmierinošu novērtējumu, jo izglītības process skolā nav ticis īstenots atbilstoši licencētajām izglītības programmām, turklāt izglītības programmu īstenošanā netika ievērota Vispārējās izglītības likumā noteiktā valodu proporcija.

IKVD pieņem lēmumu par izglītības iestādes vadītāja neatbilstību amatam, ja kaut viens no profesionālās darbības kvalitātes vērtēšanas kritērijiem, tostarp izglītības iestādes vadītāja amata pienākumu izpilde, ir novērtēts ar vērtējumu "neapmierinoši". Tādos gadījumos dienestam par to ir jāinformē izglītības iestādes dibinātājs, rosinot izbeigt darba tiesiskās attiecības ar izglītības iestādes vadītāju.

Par pieņemto lēmumu Širšeņs bija tiesājies trijās tiesu instancēs, taču zaudēja, un tika atzīts par neatbilstošu Rīgas Itas Kozakēvičas Poļu vidusskolas direktora amatam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu