"Velves" strīds par Stradiņa slimnīcas A korpusa būvdarbu iepirkumu nonācis AT (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca.
Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca. Foto: Evija Trifanova/LETA

Būvfirma "Velve" ir iesniegusi kasācijas sūdzību par apelācijas instances tiesas spriedumu, ar kuru tika noraidīts uzņēmuma pieteikums strīdā par Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas A korpusa otrās kārtas būvdarbu iepirkumu, informēja Administratīvajā rajona tiesā.

Tagad Augstākajai tiesai (AT) būs jāvērtē, vai lietā ir ierosināma kasācijas tiesvedība.

Iepriekš vēstīts, ka "Velve" bija iesniegusi piedāvājumu būvdarbu veikšanai izsludinātajā iepirkumā, bet slimnīca nolēma, ka uzņēmuma pieteikums neatbilst konkursa nolikumā noteiktajām kvalifikācijas prasībām, tādēļ netika virzīts konkursa otrajai kārtai.

Uzņēmums vērsās Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), lūdzot atcelt lēmumu par "Velves" izslēgšanu no dalības konkursā, bet IUB 2018.gada 6.septembrī atstāja spēkā slimnīcas lēmumu par kandidātu atlases rezultātiem, atļāva turpināt iepirkuma procedūru un slēgt iepirkuma līgumu ar uzvarētāju. Uzņēmums pēc tam vērsās tiesā.

Tiesa vērtēja, vai uzņēmuma sākotnējais piedāvājums atbilda iepirkuma nolikumā noteiktajai kvalifikācijas prasībai par pretendenta pieredzi trijos objektos.

Tiesa secināja, ka sākotnējā piedāvājumā bija norādīti tikai divi "Velves" pieredzi apstiprinoši objekti. Tas, ka kandidāta pieredzi apstiprina arī VEF Kultūras pils rekonstrukcija un restaurācija, ticis norādīts vēlāk.

Ņemot vērā, ka šis objekts sākotnējā piedāvājumā vispār nebija minēts, tiesa atzina, ka "Velve" ir grozījusi savu sākotnējo piedāvājumu. Savukārt sākotnējā piedāvājuma grozīšana, norādot tajā pilnīgi jaunu, iepriekš piedāvājumā neminētu informāciju, nav pieļaujama.

Uzņēmums vērsa tiesas uzmanību uz to, ka sākotnējā piedāvājumā jau esot bijusi norādīta informācija par trešo objektu - Rīgas Tehniskās universitātes Elektronikas un telekomunikācijas fakultātes ēkas rekonstrukciju un jauna korpusa būvniecību. Tomēr tiesa tam nepiekrita, jo informācija par šo objektu sākotnējā pieteikumā bija norādīta sadaļā par kandidāta piedāvāto speciālistu pieredzi, nevis sadaļā par kandidāta pieredzi.

Administratīvās rajona tiesa šo lietu pirmoreiz izskatīja 2019.gada februārī un toreiz atcēla IUB lēmumu. Vēlāk Augstākās tiesas Senāts atcēla rajona tiesas spriedumu, un nodeva to atkārtotai izskatīšanai, ko tā izdarīja šomēnes.

Neskatoties uz tiesvedību, "Velve" tomēr tika pie tiesībām būvēt slimnīcas A korpusa otro kārtu. Pamatojoties uz IUB atzinumu, Iepirkuma komisija pērn 21. jūlijā tomēr pieņēma galīgo lēmumu par konkursa procedūras ar sarunām rezultātiem un par saimnieciski izdevīgāko atzina "Velves" iesniegto piedāvājumu par kopējo summu 88,36 miljoni eiro. Pērn augustā tika parakstīts līgums par A korpusa otrās kārtas būvniecību, un patlaban norit aktīvi būvdarbi.

A korpusa otrās kārtas realizācijas termiņš jeb termiņš, kad jānodod gatava ēka, ir 2023. gada decembris. Būvniecībai paredzēti 30 kalendārie mēneši, tāpēc būvdarbi noritēs līdz 2023. gada aprīlim. Atlikušie astoņi mēneši būs paredzēti ēkas aprīkošanai.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu