Izraēla jaunā Covid-19 paveida dēļ slēdz robežas ārvalstu pilsoņiem (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lidmašīna
Lidmašīna Foto: Pexels

Izraēla Covid-19 jaunā Dienvidāfrikas jeb omikrona paveida dēļ svētdienas vakarā slēgs savas robežas ārvalstniekiem, paziņojušas varasiestādes.

"Ārvalstu pilsoņu iebraukšana Izraēlā ir aizliegta, izņemot gadījumus, kurus apstiprinājusi speciāla komiteja," paziņoja premjerministra birojs, norādot, ka aizliegums stāsies spēkā svētdienas vakarā.

Izraēlas pilsoņiem būs jāuzrāda negatīvs tests un jādodas karantīnā uz trim dienām, ja viņi ir vakcinējušies pret Covid-19, uz uz septiņām, ja nav.

Izraēla tikai pirms četrām nedēļām atvēra savas robežas ārvalstu tūristiem.

Piektdienas vakarā Izraēla jau ieviesa virkni ierobežojumu, kad valstī tika konstatēts jaunais koronavīrusa paveids.

Kā ziņots, Dienvidāfrikas Republikas zinātnieki ceturtdien pavēstīja, ka konstatējuši jaunu Covid-19 variantu ar lielu skaitu mutāciju, kas vainojams straujā infekcijas gadījumu skaita pieaugumā.

Dienvidāfrikā, kas ir Covid-19 vissmagāk skartā Āfrikas valsts, vienā dienā reģistrēto jauno infekcijas gadījumu skaits kopš mēneša sākuma ir desmitkāršojies, pieaugot no 106 līdz apmēram 1200.

Reaģējot uz šo ziņu, daudzas valstis, tostarp arī Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis, ir apturējušas lidojumus no Āfrikas dienvidvalstīm.

Zinātnieki uzskata, ka jaunais variants var būt lipīgāks par Covid-19 delta jeb Indijas variantu, kā arī rezistentāks pret pašreizējām Covid-19 vakcīnām. Jaunā vīrusa paveida apzīmēšanai piešķirts grieķu alfabēta 15.burts - omikrons.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu