VIDEO ⟩ Preses konference pēc Kariņa tikšanās ar Leienu un Stoltenbergu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš.
Ministru prezidents Krišjānis Kariņš. Foto: Zane Bitere / LETA

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) šodien tiksies ar Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētāju Urzulu fon der Leienu un NATO ģenerālsekretāru Jensu Stoltenbergu, kuri svētdien ieradīsies darba vizītē Rīgā, informēja Ministru prezidenta preses sekretārs Sandris Sabajevs.

Tikšanās laikā paredzēts pārrunāt aktuālo situāciju uz Eiropas Savienības (ES) ārējās robežas ar Baltkrieviju un reģionālās drošības jautājumus.

Tikšanās plānota plkst. 16 Ministru kabinetā. Pēc tikšanās iecerēta kopīga preses konference.

Jau ziņots, ka, ņemot vērā pastiprinātu nelegālās imigrācijas spiedienu, Latvijas valdība Ludzas, Krāslavas, Augšdaugavas novados, kā arī Daugavpilī izsludinājusi ārkārtējo situāciju. Vasarā valdība to izsludināja no 11. augusta līdz 10. novembrim, bet vēlāk tā pagarināta līdz 10. februārim.

Baltkrievijas diktatora Aleksandra Lukašenko režīma izvērstā hibrīduzbrukuma ietvaros aizvadīto mēnešu gaitā notikuši centieni Latvijā, Lietuvā un Polijā no Baltkrievijas iesūtīt tūkstošiem nelegālo imigrantu, kuru lielākā daļa kā tūristi ieradušies Baltkrievijā no Irākas.

Tāpat vēstīts, ka pirmdien, 29. novembrī, NATO ģenerālsekretārs Rīgas pilī tiksies ar Latvijas Valsts prezidentu Egilu Levitu. Tikšanās paredzēta dienu pirms NATO ārlietu ministru sanāksmes, kas 30. novembrī un 1. decembrī norisināsies Rīgā un kurā līdzās aktuālo drošības izaicinājumu risināšanai tiks pārrunāta sadarbība ar partneriem un ES, kā arī diskusijas par alianses jauno stratēģisko koncepciju.

Video: Preses konference pēc Kariņa tikšanās ar Leienu un Stoltenbergu

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu