Pavļuts: Ātrie testi bija sociālo partneru aicinājums (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Veselības ministrs Daniels Pavļuts.
Veselības ministrs Daniels Pavļuts. Foto: Ieva Ābele, Saeima

Šonedēļ neizpratni daudziem izraisīja Ministru kabineta lēmums ieviest obligātus ātros testus visiem divreiz nedēļā. Veselības ministrs skaidro, ka valdība pārprasta un lēmums ir palīdzīga roka darba devējiem, kas vēlas padarīt testēšanu lētāku un ātrāku un darba vietas – drošākas. Vai testi tiešām būs obligāti vai brīvprātīgi, aizvien nav skaidrs, vēsta raidījums "Nekā personīga". 

Veselības ministrs Daniels Pavļuts par valdības pieņemto lēmumu: "Tā vēlme plaši izmantot darbavietās un tā jau daudzu mēnešu garumā, es domāju, visi būs pamanījuši, ka, piemēram, ekonomikas ministrs un Ekonomikas ministrija, darba devēju organizācijas faktiski katrā sanāksmē ir aicinājuši, arī Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība un citi, ir daudzās valdības sēdēs atklātās,

daudzos OVG formātos aicinājuši mums beidzot iet uz plašāku antigēnu testēšanu, nodrošināt šos testus gan darbavietās, gan citur.

Ja tā, kā šis pieprasījums no nozarēm ir bijis ļoti liels, un mēs šajā gadījumā esam apmulsuši par to, ka mēs beidzot, jāsaka, nu, ko lai saka, noklausoties daudzus un dažādus pārmetumus par tūļāšanos, esam, kā lai saka, gājuši uz šo lēmumu, valdība nākusi pretī, finanšu ministrs ir pateicis, ka apsola, ka šie testi būs par valsts naudu pieejami arī darbavietās.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu