FOTO ⟩ Pirmajā adventē Rīgā iededz galvenās Ziemassvētku egles (4)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ziemassvētku egle Rātslaukumā.
Ziemassvētku egle Rātslaukumā. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Šodien, Pirmajā adventē, Rīgā iemirdzas galvenās Ziemassvētku egles Doma laukumā un Rātslaukumā, savukārt kultūras centros un dievnamos skanēs svētku koncerti

Kopumā šogad pašvaldība Rīgā ir gādājusi par 16 eglēm, kas atradīsies dažādās pilsētas apkaimēs, un 22 Ziemassvētku eglēm, kas rotās galvaspilsētas kultūras centrus, parkus, skvērus un laukumus.

Svētku noskaņa būs jūtama arī koncertos kultūras centros un dievnamos, kurus varēs apmeklēt "zaļajā režīmā", bet atsevišķus koncertus būs iespēja vērot arī tiešsaistē.

Pirmajā adventē pilsētā sākās koncertcikls "Adventa koncerti Rīgas baznīcās", un 28.novembrī koncerts notiks Rīgas Āgenskalna baptistu baznīcā.

Tāpat šajā dienā Rīgas Sv. Pētera baznīcā varēja noklausīties Ziemassvētku gaidīšanas laika pasakas "Sveces liesma" muzikālajā uzvedumā, kas tapis pēc Selmas Lāgerlēvas darba "Kristus leģenda" motīviem.

Pirmās adventes koncerts ar Orķestra "Rīga" un solistes Ievas Paršas piedalīšanos skanēja arī Rīgas Domā. Šis koncerts būs skatāms kā klātienē, tā arī tiešsaistē.

Kultūras centrā "Imanta" ar pazīstamu mūziķu un populāru solistu piedalīšanos skanēs koncerts "Ziemassvētku romance". Savukārt kultūras centrā "Mazā ģilde" klausītāji gaidīti koncertā "Rāmi krastu skalos ūdens." Abi koncerti būs skatāmi arī tiešsaistē.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu