"Zaļajā" režīmā" varēs rīkot Ziemassvētku tirdziņus (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Doma laukumā iededz vienu no Rīgas galvenajām Ziemassvētku eglēm.
Doma laukumā iededz vienu no Rīgas galvenajām Ziemassvētku eglēm. Foto: Sintija Zandersone/LETA

Valdība otrdien lems par to, ka Ziemassvētku tirdziņus varēs rīkot "zaļajā" režīmā, pirmdien pēc koalīcijas partiju sadarbības sanāksmes atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš teica, ka ilgstoši par šo jautājumu bija diskusija starp divām ministrijām, kuras par tirdziņu rīkošanu nevarēja vienoties. Tagad vienošanās esot panākta, nosakot, ka tirdziņi notiks "zaļajā" režīmā, proti, personām ar Covid-19 sertifikātu.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja Ekonomikas ministrijā (EM), starp tirgotājiem būs jāievēro trīs metru distance un tirdziņu laukumus nāksies norobežot, taču ne ar masīviem žogiem.

Iecerēts, ka EM neregulēs maksimāli pieļaujamo tirgotāju skaitu, jo to lemšot katra pašvaldība. Saskaņā ar Operatīvās vadības grupas konceptuālo vienošanos, Ziemassvētku tirdziņos drīkstēs pārdot arī pārtikas produktus un dzērienus.

Turpmākajās diskusijās EM solīja censties panākt, lai noteiktos gadījumos Ziemassvētku tirdziņus drīkstētu rīkot arī "sarkanajā" režīmā.

Jau ziņots, ka pašlaik spēkā esošais regulējums nosaka, ka laikā līdz nākamā gada 11. janvārim ir aizliegta organizēta ielu tirdzniecība, tostarp Ziemassvētku tirdziņi.

Vienlaikus veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP) iepriekš paudis, ka, neskatoties uz faktu, ka līdz 6. decembrim valdība neplāno būtiski mīkstināt Covid-19 dēļ ieviestos drošības pasākumus, tieši jautājums par Ziemassvētku tirdziņu darbības atļaušanu zaļajā režīmā varētu tikt pārskatīts.

Foto: Iededz Rīgas galvenās svētku egles

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu