Tumsa un lietus. Brīvdienās Ķekavas novadā notriec kādu pārgalvīgu gājēju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Uz neapgaismota ceļa savlaicīgi pamanīt gājēju ir grūti. To jo īpaši grūti ir izdarīt, ja satiksmes dalībnieks nelieto atstarojošus elementus. Traģiski notikumi brīvdienās risinājušies Ķekavas novadā. Kāds vieglais auto nāvējoši notrieca kājāmgājēju, kas pārdroši diennakts tumšajā laikā šķērsoja brauktuvi, vēstī raidījums "Degpunktā".

Ap plkst. 17 ārā jau bija tumšs, smidzināja lietus un temperatūra turējās vien dažus grādus virs nulles. Kādam "Opel" automašīnai, kas mēroja ceļu pa šoseju Baloži – Plakanciems, iebraucot apdzīvotā vietā Mellupi, priekšā, šķiet no ne kurienes parādījās cilvēka siluets, kas sāka šķērsot brauktuvi. Gājējs pamanīja viņa virzienā braucošo spēkratu, bet nekādi nespēja reaģēt, lai izvairītos no sadursmes. Neuzmanīgais vīrietis tika notriekts un gāja bojā notikuma vietā.

Benzīntanks – teju vienīgais tuvumā esošais veikals. Pirmdien raidījums "Degpunktā" guva apstiprinājumu, ka neilgi pirms traģēdijas, vīrietis bija tajā iepircies, paņēmis pudeli ar grādīgo un pieļaujams, ka mērojis ceļu mājup. Alkohols lietots, vai nē – starpība nav liela, saka vietējie. Izšķirošs, šķiet, bijis faktors, ka gājējs burtiski saplūda ar tumsu – viņam nebija atstarotāju un arī ceļu uzturētāji nebija izdarījuši visu, lai autobraucējiem ceļš tiktu labi izgaismots.

Par esošu situāciju minētajā ceļa posmā un par vietējo iedzīvotāju ierosinājumiem, šodien vaicājām atbildīgajam dienestam, proti 'Latvijas Valsts ceļu" pārstāvjiem. Atbilde pirmdien vēl netika sniegta, bet līdz otrdienai uzņēmumā sola tikt skaidrībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu