VIDEO ⟩ Nenodzēsta cigarete izraisa paniku vienā no Dārzciema 16 stāvu dzīvokļu namiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Vērienīgu evakuāciju naktī piedzīvojuši 16 stāvu ēkas iedzīvotāji Rīgā, Dārzciemā. Vienā no nama mitekļiem, iespējams, iereibis vīrietis iemiga ar aizdegtu cigareti un izraisīja ugunsgrēku savā dzīvoklī, pats smagi saindējoties ar dūmiem. Gruzdošās mēbeles radīja ļoti spēcīgu piedūmojumu visā ēkā, vēstī raidījums "Degpunktā".

Svētdien Tatjana un vēl vairāki desmiti Ilūkstes 99. namā dzīvojošie naktī pameta savus mitekļus, kamēr glābēji apdzēsa ēkā izcēlušos ugunsgrēku un izvēdināja stipri piedūmoto kāpņu telpu. Jau kārtējo reizi otrā stāva kaimiņa neuzmanība reibumā sacēla kājās līdzcilvēkus.

Ja līdz šim vīrieti paglābuši tuvāk dzīvojošie nama iemītnieki, kuri apdzēsuši uz pannas piedegušos ēdienus, tad šoreiz vien ar apkārtējo iesaistīšanos nebija līdzēts. Dūmi sasniedza pat augštāvos dzīvojošos un dažiem nama iemītniekiem, lai pamestu ēku, bija nepieciešama glābēju palīdzība.

"Es nevarēju vispār tikt ārā. Sākumā vēl nebija traki, bet, kad es gribēju iet ārā un atvēru durvis, priekšā bija dūmu siena.

Es atvēru virtuvē logu un teicu: puiši, es netieku ārā. Es jutu, ka sāku smakt. Dūmi, es pat nevaru to raksturot, vienkārši balti dūmi. Atnāca divi ugunsdzēsēji, viņi bija savos speciālajos tērpos, trešais man atnesa masku. Uzvilka man to masku un burtiski izvilka uz ielas, gribēja arī "ātrajos" iestumt. Te bija trīs ātrās palīdzības.

Mirt taču negribās, tā tikai liekas, ka tas ir joks, bet kad ievelc gaisu, bet plaušās nāk dūmi – baisi, baisi,"

 stāsta Tatjana.

Tā kā pirms dažiem gadiem namā uzstādīti dūmu detektori, pie spalgā signāla vairums cilvēku ir pieraduši un pirmajā mirklī trauksmi neceļ, bet, kad jau top skaidrs, ka lieta ir nopietna, iedzīvotāji smej, ka evakuēties viņi jau ir iemācījušies. Tie, kuri 16 stāvu ēkā dzīvo jau padsmit gadus, atceras, ka nopietnas evakuācijas piedzīvotas trīs reizes.

"Uz ielas kliedza: ugunsgrēks, ugunsgrēks, glābiet dokumentus! Es uzreiz ķēru pasi un to kovida sertifikātu.

Ne naudu, ne zeltu. Tāda audzināšana. Pasi un to sertifikātu. Izskrēju ārā, kājas basas. Nu baisi, baisi. Nevienam nenovēlu," saka Tatjana.

Kaimiņi zina stāstīt, ka degušā dzīvokļa saimnieks šobrīd smagā stāvoklī atrodas slimnīcā.

Video: Raidījuma "Degpunktā" sižets

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu