"Ceļi un tilti" maina nosaukumu; par valdes priekšsēdētāju iecelts Juris Gulbis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Zanda Seņkova/LETA

Ceļu būves uzņēmums AS "A.C.B." mainījis grupas uzņēmuma SIA "Ceļi un tilti" nosaukuma un zīmolu - uzņēmums turpmāk būs SIA "ACBR", informē "A.C.B." pārstāvji.

Vienlaikus tiek mainīts arī uzņēmuma valdes pienākumu sadalījums, par tā valdes priekšsēdētāju ieceļot bijušo "Tet" vadītāju Juri Gulbi. Darbu valdē turpinās arī Andris Lacbergs un Andris Gitendorfs.

Gulbis septembrī tika iecelts divu "A.C.B." grupas ceļu būves uzņēmumu valdēs. Kopš 3.septembra Gulbis ir SIA "8 CBR" valdes loceklis, bet kopš 1.septembra - "Ceļi un tilti" valdes loceklis.

Kopā ar zīmola maiņu tiek sākta "ACBR" procesu konsolidācija ar citu "A.C.B." grupas meitasuzņēmumu SIA "8 CBR". "8 CBR" valde turpinās darbību esošajā sastāvā ar Lacbergu kā valdes priekšsēdētāju, kā arī valdes locekļiem Gulbi, Gitendorfu, Edgaru Nagli un Ritu Savčenko.

Lēmums par jauna zīmola "ACBR" radīšanu un procesu konsolidēšanu pieņemts, pamatojoties uz "A.C.B" grupas ilgtermiņa stratēģiskajiem plāniem. Tie paredz tirgus pozīciju nostiprināšanu Latvijas austrumu reģionos, kā arī eksporta tirgu apgūšanu.

"A.C.B" grupas operatīvais vadītājs Armands Sviķis skaidro, ka grupas uzņēmumi "8 CBR" un "Ceļi un tilti" jau vairāk nekā desmit gadus kopīgi strādā "A.C.B" grupas nozīmīgākajos projektos. Tādēļ grupa nolēmusi konsolidēt abus uzņēmumus.

"Ceļi un tilti" pagājušajā gadā strādāja ar 24,821 miljona eiro apgrozījumu, kas ir par 22,1% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga par 1,2% un bija 1,402 miljoni eiro. Kompānija "Ceļi un tilti" reģistrēta 1991.gadā. Uzņēmuma īpašnieki ir "A.C.B." (93,53%) un septiņas privātpersonas.

Savukārt ceļu un tiltu būves kompānija "8 CBR" pagājušajā gadā ir strādājusi ar 33,197 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 51% vairāk nekā 2019.gadā, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,1 reizi, sasniedzot 2,311 miljonus eiro. Kompānija "8 CBR" reģistrēta 1993.gadā, un tās pamatkapitāls ir 303 226 eiro. Uzņēmuma īpašnieki ir "A.C.B." (99,5%), Zoja Bulko (0,25%) un Igors Bulko (0,25%).

Ceļu būvnieka "A.C.B." apgrozījums pagājušajā gadā bija 58,278 miljoni eiro, kas ir par 7% mazāk nekā 2019.gadā, savukārt kompānijas peļņa samazinājās 19,5 reizes un bija 118 207 eiro.

"A.C.B." reģistrēta 1992.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 12 477 241 eiro. Uzņēmuma patiesie labuma guvēji ir Valdis Lejnieks, Edvīns Tankelsons, Igors Rapoports un ASV pilsonis Aleksandrs Plotkins.

"A.C.B." koncerns apvieno 12 ceļu un tiltu būvniecības, rekonstrukcijas un būvniecības izejmateriālu ražošanas uzņēmumus: "A.C.B.", "8 CBR", "ACB Betons", "Ceļi un tilti", "Salenieku bloks", "Akmenskalnu karjers", "Kalnupaugas", "Pauga", "Cīruļu kalns", "Karjers Paugas", "DH3" un "Viadukts", kā arī meitasuzņēmums Lietuvā "Transporto infrastruktūros statyba".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu