Pavļuts: Ir iedzīvotāji, kuri vēlas saņemt balstvakcīnu dažas dienas pirms sešu mēnešu pienākšanas, un viņiem ir atteikts (12)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ernests Dinka, Saeimas Kanceleja

Otrdien, 30. novembrī, pēc attālinātās Ministru kabineta sēdes veselības ministrs Daniels Pavļuts norādīja, ka ir iedzīvotāji, kuri vēlas saņemt balstvakcīnu dažas dienas pirms sešu mēnešu pienākšanas, un viņiem ir atteikts.

"Latvijā šobrīd vairāk nekā 67 tūkstoši cilvēku ir saņēmuši savu balstvakcīnu. [..] Patlaban balstvakcinācijai var pieteikties visi iedzīvotāji vecumā virs 18 gadiem. Balstvakcinācija ir īpaši vajadzīga cilvēkiem virs 40 gadiem un cilvēkiem no riska grupām," skaidro Pavļuts.

"Ir sūdzības par gadījumiem, kad iedzīvotāji vēlas saņemt balstvakcīnu dažas dienas pirms sešu mēnešu pienākšanas, un viņiem ir atteikts.

Šādos gadījumos mēs skaidrosim pakalpojumu sniedzējiem, ka ir nepieciešams nākt pretī cilvēkiem un ievērot zināmu elastību."

Veselības ministrs skaidroja, ka kopumā epidemioloģiskā situācija valstī ir salīdzinoši stabila, slimnīcās situācija uzlabojas. 

Komentāri (12)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu