Covid-19 ⟩ Norvēģija pastiprina ierobežojumus (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: borisimple/shutterstock

Cīņā ar pandēmiju Norvēģija ieviesusi jaunus pasākumus un nākusi klajā ar jaunām rekomendācijām iedzīvotājiem, tostarp iesakot valkāt sejas maskas kontaktējoties ar veselības aprūpes nozares un pansionātu darbiniekiem, braucot sabiedriskajā transportā un iepērkoties, ja nav iespējams ievērot distanci, otrdien paziņojis Norvēģijas premjerministrs Jūnass Gars Stēre.

No trešdienas cilvēkiem, kas dzīvo kopā ar Covid-19 slimnieku, būs jāievēro pašizolācija līdz negatīva Covid-19 testa saņemšanai.

Šis noteikums būs saistošs visiem pieaugušajiem, neatkarīgi no vakcinācijas statusa, bet tikai rekomendācija bērniem, paziņoja Stēre.

Cilvēkiem, kas saslimuši ar Covid-19, būs jāievēro karantīna piecas dienas.

Premjerministrs uzsvēra, ka pandēmija nav beigusies, bet ieiet jaunā fāzē. Ir jāpierod sadzīvot ar koronavīrusu un to kontrolēt, sacīja Stēre.

Viņš atzina, ka Covid-19 jaunais Dienvidāfrikas jeb omikrona paveids radījis nedrošību, bet varasiestādes un valdība uzmanīgi vēro situāciju.

Stēre arī aicināja pilsoņus doties vakcinēties pret Covid-19 un saņemt balstvakcīnu, ja tāda tiek piedāvāta.

Norvēģijai ilgu laiku diezgan labi sekmējās cīņā ar pandēmiju un septembrī tā atcēla lielāko daļu ierobežojumu.

Taču, saslimušo skaitam atkal pieaugot, novembra vidū valdība ieviesa jaunus ierobežojumus.

Pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) datiem, septiņu dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju Norvēģijā pašreiz ir aptuveni 480.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu