Olimpiskie 3x3 basketbola čempioni uzvarējuši trīs "Gada balvas basketbolā" nominācijās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Agnis Čavars
Kārlis Pauls Lasmanis, Edgars Krūmiņš, Nauris Miezis un Agnis Čavars Foto: FIBA.com

Latvijas 3x3 basketbolisti uzvarējuši pirmajās trīs izziņotajās "Gada balvas basketbolā" nominācijās.

Par gada treneri atzīts Latvijas izlases 3x3 basketbolā treneris Raimonds Feldmanis.

Balvu "Gada piemērs" par nerimstošo cīņassparu olimpisko spēļu finālā arī pēc traumas gūšanas saņems Edgars Krūmiņš.

Savukārt kategorijā "Gada 3x3 basketbolists" nolemts olimpisko komandu nedalīt un par gada sportistiem šajā kategorijā atzīti visi četri - Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis.

"3x3 basketbola laukumā nav iespējas kaut uz mirkli "paslēpties" aiz partnera pleca. Trāpīts izšķirošais metiens un olimpiskā turnīra rezultatīvākā spēlētāja gods. Prasmīgi diktēts spēles ritms un spēļu izšķirošos brīžos apspēlēti pretinieki. Kvalitatīvi veikts basketbola melnais darbs un gadu garumā veidota komandas ķīmija. Emocionālas uzrunas un svarīgi punkti pretiniekiem visnegaidītākajā veidā - olimpiskā zelta recepte ir unikāla un tajā nav aizstājamu detaļu. Viņi visi ir īpaši, un visi pelnījuši šo balvu," olimpiskos čempionus raksturo LBS prezidents Raimonds Vējonis.

LBS basketbolā kopš 2012. gada piešķir gada balvas vismaz desmit nominācijās, lai godinātu personības, kuras konkrētajā sezonā sasniegušas izcilus rezultātus, devušas būtisku ieguldījumu Latvijas basketbola attīstībā un veicinājušas Latvijas starptautisko atpazīstamību.

Balvas tradicionāli tiek pasniegtas īpašā sarīkojumā, ko šogad nav iespējams sarīkot epidemioloģiskās situācijas dēļ. Un laureāti balvas saņems atsevišķi.

Balvu ieguvējus plānots atklāt pakāpeniski.

2020.gadā balvas ieguvēji Covid-19 ierobežojumu radīto seku dēļ noteikti netika, bet 2019.gadā par Latvijas labākajiem basketbolistiem tika atzīti Jānis Strēlnieks un Elīna Babkina, par gada labāko 3x3 basketbolistu - Lasmanis, bet gada treneri - Mārtiņš Zībarts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu