VIDEO ⟩ Latvijas futbolistēm rekordliels zaudējums pret Anglijas valstsvienību (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas sieviešu futbola izlase
Latvijas sieviešu futbola izlase Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas sieviešu futbola izlase otrdien, 30. novembrī, Pasaules kausa kvalifikācijas mačā piedzīvoja graujošu zaudējumu pret Anglijas valstsvienību.

D grupas mačā Latvija piekāpās Anglijai ar 0:20 (0:8).

Iepriekšējais Latvijas izlases antirekords arī tika sasniegts cīņā ar Angliju pirmā riņķa spēlē 26.oktobrī Rīgā piekāpjoties ar 0:10 (0:4).

Anglijai pa trim vārtiem guva Beta Mīda, Elena Vaita, Lorena Hempa un Alesija Ruso. Pa diviem vārtiem tika Betānijai Inglendai un Ellai Tūnai, bet pa vieniem - Džordžijai Stenvejai, Džesikai Kārterei, Džordanai Nobsai un Džilai Skotai.

Jau otrajā minūtē pa pārliktni trāpīja Aleksa Grīnvuda, pārliktnim pirmo no trim reizēm šajā mačā atvairot Anglijas izlases uzbrukumus.

Pirmie vārti krita nākamajā minūtē, kad Beta Mīda trāpīja vārtos pēc centrējuma no kreisās puses.

Turpinājumā anglietes ar apbrīnojamu regularitāti ik pēc trim minūtēm turpināja ieņemt Latvijas izlases vārtus, 12.minūtē panākot 4:0.

Otros un trešos vārtus guva Elena Vaita, kura tādējādi ar 47 gūtiem vārtiem kļuva par Anglijas izlases visu laiku labāko vārtu guvēju, apsteidzot Kelliju Smitu, kura laikā no 1995. līdz 2015.gadam pretinieču vārtos bumbu bija raidījusi 46 reizes.

Ceturtos vārtus Anglijas izlasē guva Mīda, 23.minūtē pēc centrējuma no labās puses uz vārtu tālo stabu ar galvu panākot 6:0 un tiekot pie "hat-trick".

18.minūtē piektos vārtus pēc Džordžijas Stenvejas centrējuma ar galvu no vārtu priekšas, apsteidzot Latvijas izlases aizsardzi, guva Ella Tūna, kura kopā ar Lorenu Hempu puslaika beigās guva divus vārtus minūtes laikā.

Vislielākās problēmas Latvijas komandai sagādāja mājinieču centrējumi un tālsitieni, lauvas tiesu vārtu gūstot ar galvu.

Otrajā puslaikā nekas būtiski nemainījās, Anglijai lielāko daļu vārtu gūstot ar galvu pēc centrējumiem.

Vēl vienu vārtu gūšanas triecienciklu anglietes sarīkoja no 80. līdz 84.minūtei, iesitot četrus "golus" un panākot 19:0.

Latvijas futbolistes pirms mēneša Anglijai savā laukumā kapitulēja ar 0:10, ciešot lielāko zaudējumu valstsvienības vēsturē.

Latvietēm šī ir vienīgā spēle novembra logā, bet anglietes sestdien mājās ar 1:0 uzvarēja Austriju. Vēl novembra nogalē Ziemeļīrija divās savstarpējās cīņās sagrāva Ziemeļmaķedoniju - ar 11:0 viesos un ar 9:0 mājās.

Pirmoreiz uz izlasi tika izsaukta Zviedrijas otrajā spēcīgākajā līgā spēlējošā latviešu izcelsmes aizsardze Anna Kristīne Gornela. Tāpat sastāvā Romāns Kvačovs pirmoreiz savā vadībā bija iekļāvis Viktoriju Vengreviču, Taisiju Smirnovu un Diānu Skribinu, no kurām pirmās divas bija bez pieredzes nacionālajā valstsvienībā. Starp kandidātiem bija vēl četras potenciālas debitantes - Alīna Skļemenova, Kristīne Evelīna Lodziņa, Selga Penelope Vitmore un Ērika Gricienko.

Sastāvā dažādu iemeslu dēļ šoreiz nebija tādu ierasto pamatsastāva spēlētāju kā Karlīnas Miksones, Anastasijas Ročānes, Olgas Ševcovas, Renātes Fedotovas un Enijas Annas Vaivodes.

Latvijas izlase FIFA rangā ieņem 102.vietu, bet Anglija ir astotā.

Atlases sacensības ilgs līdz nākamā gada septembrim. Katras grupas uzvarētāja automātiski kvalificēsies finālturnīram, bet otro vietu ieguvējas savā starpā sacentīsies par vēl divām ceļazīmēm uz Austrāliju un Jaunzēlandi. Eiropas konfederācijas zonai šoreiz paredzētas 11 vietas finālturnīrā, kas pirmo reizi vēsturē pulcēs 32 spēcīgākās izlases no visas pasaules.

Iepriekšējā Pasaules kausa kvalifikācija aizritēja citādā formātā. Toreiz Latvijas izlase kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtā grupā ar Kazahstānu, Gruziju un Igauniju ieguva otro vietu, gūstot vienu uzvaru (4:0 pār Igauniju) un divus neizšķirtus (2:2 ar Kazahstānu, 1:1 ar Gruziju).

Latvijas sieviešu futbola izlases kandidāšu saraksts 2023.gada Pasaules kausa kvalifikācijas oktobra spēlēm:

Vārtsardzes: Asnāte Lindermane ("Talsu futbols"), Alīna Skļemenova ("Super Nova"), Laura Siņutkina ("Metta");

Aizsardzes: Kristīne Evelīna Lodziņa, Arta Luīze Lubiņa (abas - "Metta"), Ligita Tumāne ("ASD Spezia", Itālija), Alise Gaiķe ("Super Nova"), Liāna Rožaščonoka ("Olaine"), Anna Kristīne Gornela ("Sundsvalls", Zviedrija), Viktorija Vengreviča ("Daugavpils"), Ērika Gricienko ("Rīgas Futbola skola");

Pussardzes: Sofija Gergeležiu ("Rīgas Futbola skola"), Selga Penelope Vitmore ("Super Nova"), Alīna Šilova ("Metta"), Nikola Brahmane ("Auda"), Sandra Voitāne (Insbrukas "Wacker", Austrija), Viktorija Zaičikova (bez kluba), Taisija Smirnova, Signija Šenberga, Evelīna Freidenfelde (visas - "Liepājas Futbola skola"), Diāna Skribina ("Daugavpils");

Uzbrucējas: Juta Buklovska ("Super Nova"), Tatjana Baličeva (SPG/"Altach"/"Vorderland", Austrija).

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu