FOTO un VIDEO ⟩ Glābēji nāk klajā ar jaunāko informāciju par smago avāriju uz Vidzemes šosejas (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

1. decembrī pulksten 14.30 noticis smags ceļu satiksmes negadījums uz autoceļa A2, Inčukalna pagastā, virzienā uz Rīgu, portālam "Apollo.lv" pavēstīja Valsts policija. 

Kā vēsta raidījums "Degpunktā", starppilsētu autobuss Valka-Rīga savu galamērķi 1. decembrī nesasniedza, jo iekļuva avārijā. Aptuveni 30 kilometrus no Rīgas, netālu no Vangažiem, tā pasažieri bija spiesti spēkratu pamest, izmantojot lūku. 

Kā notikuma vietā norādīja Ceļu policijas jaunākais inspektors Imants Ikaunieks, pēc sākotnējās informācijas sadursmē iekļuvis autobuss un Nacionālo bruņoto spēku džips, kas kolonnā braucis no Siguldas uz Rīgas pusi, bet autobuss uz galvaspilsētu braucis no Valkas.

Bijis liels sniegputenis, un autobuss pa otro joslu veicis apdzīšanu, taču, pēc autobusa šofera teiktā, sabiedrisko transportu "sanesis", tas aizķēris militāro auto, un abi spēkrati ieslīdējuši grāvī.

Pēc sākotnējās informācijas, autobusa pasažieri paši izkļuvuši ārā pa lūkām, viņiem palīdzējuši arī karavīri.

Cik pasažieru atradās autobusā, pagaidām ziņu nav. Daļai no viņiem bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai no spēkrata izkļūtu.

Kā skaidro VUGD Rīgas reģiona 6. daļas vada komandieris Viesturs Vulāns, autobusā bija iesprostoti trīs cilvēki, kuri ar ugunsdzēsēju palīdzību tika ārā no avarējušā transporta. Savukārt karavīru transportlīdzeklī cietušo nebija.

Uz negadījuma vietu tika nosūtītas sešas mediķu brigādes un divas ārstu speciālistu brigādes.

"Palīdzība notikuma vietā tika sniegta septiņiem cietušajiem. Divi no cietušajiem bija guvuši samērā vieglas traumas, bet pieci bija guvuši vidēji smagas traumas, smagas traumas un trīs no tām bija arī politraumas. Seši cietušie no visiem septiņiem tika nogādāti ārstniecības iestādē Rīgā," skaidro NMPD pārstāve Inga Vītola.

Uz vairākām stundām konkrētajā ceļa posmā bija apgrūtināta satiksme, kustība notika pa vienu braukšanas joslu.

Video: Raidījuma "Degpunktā sižets

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu